Metselaar

Als metselaar ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig verrichten en repareren van alle soorten metselwerk, voegwerk en eenvoudig raapwerk. Er wordt in de branche onderscheid gemaakt tussen schoon en vuil metselwerk. Schoon metselwerk betreft de kant van een muur die wordt afgevoegd. Vuil metselwerk daarentegen wordt opgevolgd door stuc- of timmerwerk en hoeft daarom niet mooi afgewerkt te worden bij het metselen. Voor beide varianten geldt wel dat het metselwerk waterpas moet zijn.

Is metselaar iets voor jou?

Wie met zijn of haar handen werkt, mag zich verheugen in veel interesse van de meest uiteenlopende werkgevers. Neem een kijkje op de website hiernaast waar je direct in contact komt met Constructif voor een baan of stageplek. Zij hebben behoefte aan timmerlieden, stukadoors, metselaars, tegelzetters en schilders. Een organisatie, die renoveert, verbouwt, transformeert, verduurzaamt en onderhoud pleegt aan bestaand vastgoed voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw, groeit hard. Vaklieden zijn daarom meer dan welkom.

Ben je geïnteresseerd in een opleiding als metselaar? Dit wordt aangeboden door het Da Vinci College als BBL opleiding op niveau 2 en 3. Op de website van het Da Vinci College lees je meer informatie over de opleiding en mogelijkheden.

Opleiding: metselaar Bouwmensen ZHZ of Da Vinci College