Over Bojet

‘BAAS over je eigen toekomst’ is een samenwerking van gemeenten, werkgevers, brancheorganisaties en opleiders in de Drechtsteden.

Kapster, brandweerman, zuster, vrachtwagenchauffeur, verkoopster: het zijn in een vriendenboekje op de basisschool misschien wel de meest genoemde antwoorden op de vraag: ‘Wat wil je later worden?’ Stuk voor stuk praktijkberoepen. Hoe kan het dan dat we daar in Nederland, en dus ook in de Drechtsteden, zo’n enorm tekort aan hebben? Een eenduidige verklaring lijkt er niet te zijn, maar feit is dat het gat tussen vraag en aanbod moet worden gedicht. Zeker nu er vanwege de economische groei in de periode tot 2030 naar verwachting zo’n 14.000 banen op MBO-niveau bijkomen in de Drechtsteden.

De campagne BAAS over je eigen toekomst maakt onderdeel uit van de MBO-aanpak om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt van de Drechtsteden beter af te stemmen. Regionaal portefeuillehouder Arbeidsmarkt Peter Heijkoop: “Vakmensen zijn hard nodig op de arbeidsmarkt. We zien dat de vraag naar middelbaar opgeleide vakmensen toeneemt in onze regio. Het is belangrijk om bij de keuze van een (vervolg)opleiding ook te kijken waar de arbeidsmarkt behoefte aan heeft. Deze website is een belangrijk onderdeel in de campagne en bedoeld om studenten, werkzoekenden en zij-instromers te helpen bij het maken van de juiste keuze om BAAS over je eigen toekomst te worden.

MBO aanpak Drechtsteden

De BOJET campagne is onderdeel van de regionale aanpak voor MBO banen in de Drechtsteden, wil je zien hoe we dit aanpakken en waar onze campagne voor staat? We hebben een geanimeerde online infographic gemaakt waar je doorheen kan scrollen of swipen. Op deze manier willen we je graag laten zien hoe wij met BOJET bijdragen aan de regionale aanpak voor krapte op het gebied van MBO banen in de Drechtsteden