Ga naar de inhoud
baan of talent Dichterbij dan je denkt

‘Dichterbij dan je denkt’ met Open Hiring en matching

Ben jij op zoek naar een baan? Of ben je als werkgever op zoek naar talent? Soms is het lastig om elkaar te vinden. Twee manieren om dichter bij elkaar te komen zijn Open Hiring en matching. Maar wat zijn Open Hiring en matching? ‘Dichterbij dan je denkt‘ brengt ze onder de aandacht.

Open Hiring, hoe werkt dat?

baan of talent Dichterbij dan je denkt

Zoek jij een baan bij een werkgever die daarvoor Open Hiring gebruikt? De werkgever maakt in dat geval de vacatures bekend en opent meteen een wachtlijst. Jij schrijft je dan in als werkzoekende voor het werk dat jou leuk lijkt. Je hebt daar vaak geen diploma, cv of werkervaring voor nodig.

Schrijf jij je als eerste in? Dan krijg jij de baan. Je werkgever kijkt naar hoe jij werkt en niet naar wat jij daarvoor allemaal deed. Daaruit zal blijken of de baan goed bij jou past.

Open Hiring heeft veel voordelen voor jou. Je gaat gewoon aan de slag als je wilt werken. Wat wil jij vandaag voor werk doen? Wat wil jij leren? Dat telt!

Een spannend sollicitatiegesprek is niet nodig. Er zijn niet allerlei eisen aan een baan waar jij aan moet voldoen als je begint. Je leert in de praktijk. Je kunt door aan het werk te gaan ontdekken wat jij leuk vindt, ook als je geen diploma hebt. Je werkgever zal niet steeds kiezen voor de mensen die meer werkervaring hebben. Je nieuwe werkgever steunt je daarnaast met bijvoorbeeld training of coaching.

Hoe werken vernieuwende manieren van matching?

Je kunt met matching eenvoudig in contact komen met werkgevers in de regio. Zij kunnen een (online) banenmarkt, videopitch, meet & greet of andere vorm van matching organiseren.

Wat zijn dit voor events? Een banenmarkt is een event waar je veel verschillende werkgevers kunt ontmoeten. Dat kan online of offline. Bij een videopitch maak je een video over jezelf en dan kijkt de werkgever of jullie een match zijn. Een Meet & Greet is een manier om te kijken of jij een specifieke werkgever leuk vindt. Je kunt dan allerlei vragen stellen over hoe het is om daar te werken en wat voor werk ze allemaal hebben.

Kijk eens in de agenda op onze website om te zien wat werkgevers in de Drechtsteden voor events organiseren. De bedrijven GKN Fokker en Royal IHC organiseren bijvoorbeeld rondleidingen en open dagen. Het Leerwerkloket Drechtsteden organiseert ook activiteiten om in contact te komen met regionale werkgevers.

Vier nieuwe manieren van aan werk komen

Open Hiring en innovatieve manieren van matching zijn twee van vier nieuwe manieren om aan werk te komen. In ons vorige blog vertelden wij over leerwerktrajecten en jobcarving, de andere twee manieren. Kijk ook naar deze inspiratieverhalen van mbo-talent in de Drechtsteden.

Baan. Talent. Dichterbij dan je denkt. is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en wordt uitgevoerd in samenwerking met gemeenten, UWV, regionale werkgeversservicepunten, regionale mobiliteitsteams, leerwerkloketten, landelijke werkgevers- en brancheorganisaties, vakbonden, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), onderwijsinstellingen en Start Foundation.

baan of talent Dichterbij dan je denkt

 

Volg jij BAAS al op Instagram, Facebook, YouTube en LinkedIn? Wij laten jou de banen, opleidingen en andere mogelijkheden zien in de Drechtsteden.

Deel dit artikel