SBB

SBB staat voor Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Ons doel is om studenten op weg te helpen naar de beste praktijkopleiding en bedrijven de vakmensen te geven die ze zo hard nodig hebben. We erkennen en begeleiden de leerbedrijven waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. We maken afspraken over wat de student moet weten en kunnen om een diploma of mbo-certificaat te behalen. Ook is er binnen SBB oog voor feiten en cijfers, zoals de kans op een stage, leerbaan of werk in de sector wordt verhoogd. Tot slot adviseren wij de minister van OCW over de aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt. Daar zitten wij zo dicht op, dat we er alles vanaf weten.

KiesMBO

De nieuwe mbo-portal voor studie- en beroepskeuze. KiesMBO.nl toont jongeren, hun ouders en docenten hoe het mbo werkt, de talloze mogelijkheden die het mbo biedt en helpt bij het maken van een goede keuze voor een mooie toekomst.

Stagemarkt

Een leerplaats vinden is niet altijd makkelijk. Ook kom je soms problemen tegen tijdens je stage of leerbaan. Wat kan je doen? Stagemarkt helpt je graag.