Sociale Dienst Drechtsteden

De Sociale Dienst Drechtsteden is de regionale sociale dienst voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Wij willen dat mensen zelfstandig kunnen leven. Als dat op eigen kracht of met hulp van de omgeving niet lukt, bieden wij de ondersteuning die nodig is. Mensgericht, vernieuwend en optimale samenwerken: dat zijn onze belangrijkste kernwaarden. Wij helpen inwoners van de Drechtsteden die financiële problemen hebben, zonder werk zitten of ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen op de volgende manieren:

Bijstand

Als mensen niet in hun eigen inkomen kunnen voorzien, verstrekken we bijstand. We kennen verschillende vormen van ondersteuning. Voorbeelden hiervan zijn bijzondere bijstand, het SMS-kinderfonds of het Persoonlijk minimabudget (PMB).

Schulden

Voor mensen met financiële problemen verzorgen we budgetadvies en gratis schuldhulpverlening. Dat doen we bijvoorbeeld door hen te helpen wanneer rekeningen niet meer betaald kunnen worden.

Werk

We adviseren en ondersteunen bij het vinden van werk. Hierbij gaan we uit van de mogelijkheden van onze klanten. Lukt betaald werk bijvoorbeeld niet? Dan kijken we of een participatieplek of vrijwilligerswerk mogelijk is.

Wmo

We bieden ondersteuning om mensen met een beperking of gezondheidsproblemen langer zelfstandig te kunnen laten wonen. Op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning kunnen zij in aanmerking komen voor een maatwerkvoorziening.