skip to Main Content

De banenmarkt in de Drechtsteden verandert continu. Voorbij zijn de tijden dat je tijdens je hele leven hetzelfde werk deed, en dat bij éénzelfde werkgever. Dat komt door innovatie, digitalisering, nieuwe werkvormen, verandering in onze omgeving en meer. Ook is het heel normaal om na een tijdje heel ander werk te gaan doen. Deze veranderingen vragen wat van je. Je gaat je een leven lang ontwikkelen. Dat is een mix van na-, bij- of omscholing en de praktijk.

Een leven lang ontwikkelen betekent bijvoorbeeld dat je je in je eerste baan steeds bijschoolt en zo kunt doorgroeien. Of dat je als volwassene zonder afgeronde opleiding kunt gaan leren en werken bij een regionaal leerwerkbedrijf. En dat je als werknemer naar een heel ander kansenberoep kunt gaan dankzij aanvullende mbo-scholing. En als werkgever volg je de trends en ontwikkelingen in de banenmarkt en faciliteer je leerwerktrajecten binnen je bedrijf.

Een leven lang ontwikkelen in de Drechtsteden

BAAS laat je als net afgestudeerde of werknemer graag de regionale mogelijkheden zien om je een leven lang te ontwikkelen. Op die manier doe je echt wat bij je past. Het fijne daaraan is, dat je meer afwisselend werk kunt doen binnen of buiten je huidige bedrijf, scherp en fris blijft in je vak en kunt doorgroeien naar een andere functie.  Wij maken via onze website en sociale media de mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen zichtbaar, zoals opleidingen, leerwerkplekken (BBL), loopbaanadvies, vacatures, evenementen en werkgevers.

Ben je een werkgever? Het bieden van mogelijkheden om je werknemers zich een leven lang te laten ontwikkelen is een echte win-winsituatie. Want daardoor werk je met mensen die de juiste kennis en vaardigheden hebben en verder ontwikkelen. Dat draagt bij aan de continuïteit van je bedrijf. Ook voor jou als werkgever is er altijd weer wat te leren in een steeds veranderende arbeidsmarkt. Wij maken via onze website en sociale media zichtbaar welke mogelijkheden er zijn om je medewerkers zich een leven lang te laten ontwikkelen. Dat doe je bijvoorbeeld door het bieden van leerwerkplekken (BBL) voor jonge mensen of mensen die van loopbaan veranderen, het gebruiken van subsidiemogelijkheden en het bijwonen van leerzame evenementen.

Heb je een baan, maar ligt je ambitie in een heel andere sector? Ben je werkgever en bied jij kansen aan zij-instromers? Neem dan contact op met Tanja Groenewegen, Leerwerkmakelaar

06 132 357 84
Of stuur mij een email

Partnerlinks

Back To Top