BOJET in gesprek met verpleegkundige

Het team van BOJET is langs gegaan bij Romy, verpleegkundige in een ziekenhuis en zij doet kort haar verhaal over het werken in de zorg; 

“Werken als verpleegkundige in het ziekenhuis is heel divers. Je hebt in het ziekenhuis meestal te maken met kort patiënten contact. Dit betekend dat patiënten vaak maar voor een korte periode in het ziekenhuis liggen.

Je krijgt ook vaak te maken met verschillende ziektebeelden waarbij een andere behandeling hoort vertelt Romy. Zo heb je te maken met zelf medicatie klaarmaken en geven aan de patiënt. Of je hebt een operatie waar je de gehele voorbereiding en nabehandeling bij een patiënt onder jouw hoede valt.

Je bent ook veel bezig met de psychosociale gemoedstoestand van een patiënt maar ook van de familie. Het ziekteproces van een patiënt kan voor de naasten soms erg heftig zijn. Dat maakt het soms ook wel moeilijk. Het is belangrijk om hier aandacht voor te hebben en de naasten gerust te stellen”.

Wij vroegen ook aan Romy wat ze leuk en minder leuk vind aan haar beroep als verpleegkundige:  

“Het leukste binnen mijn beroep is het klaarmaken van medicatie. Ik doe het graag. Het is namelijk erg uitdagend om uit te rekenen hoeveel een patiënt nodig heeft en wat je dan daadwerkelijk moet geven aan de patiënt”.

“Wat ik minder leuk vind aan mijn beroep is het vluchtige contact met de artsen, doordat zij een hoge werkdruk hebben en veel patiënten hebben die allemaal de goede zorg nodig hebben. Dit is vooral een uitdaging om ervoor te zorgen dat jouw patiënt de hulp krijgt die hij/zij nodig heeft. Want daar doe je het voor en je probeert het zo goed mogelijk te laten verlopen”.

*In verband met de privacy is de gebruikte foto bij deze blog niet de persoon van het verhaal.