BOJET in gesprek met verzorgende in de thuiszorg

Het team van BOJET heeft een leuk gesprek gehad met Ingrid, verzorgende in de thuiszorg en zij doet kort haar verhaal over het werken in de zorg;

“Als ik langs ga bij cliënten thuis zorg ik ervoor dat ze voldoende ADL zorg krijgen. Wat ik bij ADL zorg doe, is wanneer dit nodig is cliënten in- en uit bed halen, ondersteuning bieden bij douchen, wassen, aan- en uitkleden. Daarnaast houdt je je ook bezig met de huidverzorging van een cliënt en sta je cliënten bij met de dagelijkse dag routine”, vertelt Ingrid.

“Het is het ook belangrijk om de medicatie van cliënten bij te houden en toe te dienen. Naast de medicatie doe ik ook de katheterzorg bij cliënten”.

“Je houdt je ook veel bezig met de zelfredzaamheid van een cliënt. Dit moet je kunnen bevorderen of in stand houden. Dat doe je door goed te observeren, te signaleren en te rapporteren. Vervolgens schakel je een hogere deskundigheid in mocht je iets hebben geconstateerd bij een cliënt. Bijvoorbeeld de huisarts, apotheek, etc”.

Wij vroegen ook aan Ingrid wat ze leuk en minder leuk vind aan haar beroep als verzorgende in de thuiszorg:

“De omgang met cliënten op een respectvolle wijze vind ik toch wel erg leuk aan mijn beroep. Je hebt een grote verantwoordelijkheid in het werk zoals beslissingen durven nemen in complexe, onverwachte situaties. Geen dag is hetzelfde, ik zie elke werkdienst als een nieuwe uitdaging. Ik wil graag een visitekaartje zijn voor de zorgorganisatie.

Het is ook altijd een uitdaging om bij verschillende weersomstandigheden de zorg voor de cliënten doorgang te laten vinden en voor jezelf en je eigen veiligheid te zorgen om op de been te blijven. Ik doe dit met veel plezier”.

“Wat ik minder leuk vind aan mijn beroep is dat ik geen vaste werktijden heb. Er kan altijd iets gebeuren in je werkroute. Het is soms lastig voor je eigen directe omgeving. Bijvoorbeeld later thuis dan gepland. Maar gelukkig kan ik hier goed mee omgaan en doe ik alles met veel plezier”.

*In verband met de privacy is de gebruikte foto bij deze blog niet de persoon van het verhaal.