Imago campagne Bouwend NL: #doorbouwers

Samen bouwen we verantwoord door aan het Nederland van morgen

Wij bouwen door. Want als de bouw stopt, kunnen we geen huizen, scholen en wegen meer bouwen en onderhouden. En dat is wél nodig. Nu, maar ook straks. Daarom gaan wij door. Voor Nederland en voor ons allemaal. Met genoeg afstand, en zorg voor elkaar. Samen helpen we de bouw- en infrasector door deze crisis heen. Wij zijn doorbouwers. Wij zijn Bouwend Nederland.

Waarom deze campagne?

Naast de huidige coronacrisis, hebben de problemen met stikstof en PFAS discussie al maanden een grote impact op de bouw- en infrasector. Het is dan ook van belang om nu een positief beeld neer te zetten, tegenover de negatieve toekomstscenario’s die rondgaan. Daarom vraagt Bouwend Nederland aandacht voor het feit dat we, onder de unieke huidige omstandigheden, (verantwoord) doorbouwen. En hoe belangrijk dat is.

We laten zien dat we niet achteroverleunen, maar een duw geven. Een duw in de rug van de bouwers, opdrachtgevers, klanten en de economie. Een duw in de goede richting. De bouw maakt het, ook nu. We laten de trots en veerkracht zien van de mensen werkzaam in onze sector, en motiveren zo zowel de huidige werknemers als de vakmensen van de toekomst.

Wij zijn #doorbouwers en bouwen samen door aan de toekomst van Nederland.

We benadrukken de maatschappelijke betekenis van de bouw en het belang van de bouw als motor voor de Nederlandse economie. En, we vertellen wat we nodig hebben om dat te kunnen blijven doen.

Wat gaan we doen en met wie?

Bouwers laten zien dat zij doorbouwen #doorbouwers

De Nederlandse bouw- en infrasector laat op social media zien dat zij (verantwoord en trots) doorbouwt. Bouw- en infrabedrijven (en hun medewerkers) gebruiken daarbij de campagnehashtag #doorbouwers. Deze uitingen worden gedeeld via de social media van ‘De bouw maakt het’, de campagne website en de corporate media van Bouwend Nederland. Bouwend Nederland maakt daarnaast vlogs die laten zien hoe onze leden veilig en corona-proof doorbouwen. Ook deze worden gedeeld via de social media.

Ook jouw verhaal delen? Gebruik #doorbouwers of bekijk de social media toolkit voor tips.

Opdrachtgevers delen hun verhalen #doorbouwenaanNederland

We delen verhalen van opdrachtgevers uit de publieke en private sector. We laten hen vertellen waarom zij willen dat er doorgebouwd wordt. En we vragen hen dit voornemen ook zelf luid en duidelijk uit te dragen via hun kanalen vergezeld van de hashtag #doorbouwenaanNederland. We delen goede voorbeelden en motiveren zo ook anderen. Ook jouw verhaal delen? Gebruik #doorbouwenaanNederland. Of deel de verhalen die je hier vindt.

We delen onze verhalen ook in politiek Den Haag

Kamerleden worden uitgenodigd om digitaal in gesprek te gaan met leden van Bouwend Nederland. Leden die doorbouwen, maar ook kunnen vertellen waar zij tegenaan lopen. De doelstelling is om het geluid van de bouw in de kamer te laten horen en aan te geven wat wij nodig hebben om te kunnen blijven bouwen. Daarnaast nodigen we een minister uit om met eigen ogen te komen zien hoe onze sector (verantwoord) doorbouwt.

Vragen over de campagne? 

Neem dan contact met team #doorbouwers via doorbouwers@bouwendnederland.nl of bel 079 3 252 250.