NL Leert Door: gratis ontwikkeladvies en scholingstrajecten voor iedereen

De gevolgen van de coronamaatregelen op de arbeidsmarkt worden steeds zichtbaarder. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. De Leerwerkloketten volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met loopbaan- en scholingsadvies. Onafhankelijk en kosteloos; zoals wij dat al vijftien jaar doen.

Op 1 augustus is de regeling NL Leert Door van start gegaan. Hiermee wordt het nog makkelijker om je te ontwikkelen. Naast het kosteloze loopbaan- en scholingsadvies van het Leerwerkloket, kun je nu ook gratis ontwikkeladvies krijgen bij andere gekwalificeerde loopbaanadviseurs. NL Leert Door: gratis ontwikkeladvies en scholingstrajecten voor iedereen. Je krijgt als werknemer, werkzoekende of zzp’er de mogelijkheid om gratis ontwikkeladvies aan te vragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs. Het ontwikkeladvies begint met een arbeidsmarktscan. Zo krijg je inzicht in jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt en (bij)scholingsmogelijkheden die aansluiten op jouw ervaring en wensen. Na deze scan ga je in drie gesprekken uitzoeken wat de beste manier is om jezelf te ontwikkelen. Weet je na deze gesprekken welke bijscholing of cursus je moet volgen om up-to-date te blijven? Dan kun je vanaf dit najaar gebruik maken van de mogelijkheid om gratis (online) scholing te gaan volgen!

Gratis scholingstrajecten

Dit najaar is het ook mogelijk om een gratis (online) scholingstraject te volgen. Je kunt hierbij kiezen voor een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. Dit is een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Ook handig: de subsidieaanvraag voor loopbaanadvies en scholingskosten wordt gedaan door de adviseur of opleider. Je hoeft dus geen geld voor te schieten.

Voor iedereen

Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van de regeling NL Leert Door; werkzoekenden, werknemers, zzp’ers en zelfstandig ondernemers. Wil jij gratis loopbaanadvies of (bij)scholing? Ga naar hoewerktnederland.nl of maak een afspraak met een adviseur van het Leerwerkloket. Onafhankelijk advies van het Leerwerkloket is altijd en voor iedereen kosteloos. Of je nou werkgever, werknemer, werkzoekende, zzp’er of scholier bent, wij zijn er voor iedereen. Zoek een Leerwerkloket bij jou in de buurt.

Bron: Leerwerkloket Drechtsteden