Vervolg campagne #doorbouwers | Blijf veilig doorbouwen!

We zijn er trots op dat we nog altijd doorbouwen, maar kunnen dat alleen blijven doen wanneer dat veilig gebeurt. Daarom krijgt onze #doorbouwers campagne een vervolg, met extra nadruk op (en aandacht voor) het belang van veilig blijven doorbouwen.

In het voorjaar van 2020 startte Bouwend Nederland met de eerste #doorbouwers campagne om aandacht te vragen voor het feit dat we als sector, onder de unieke omstandigheden, verantwoord doorbouwen en hoe belangrijk dat is. We benadrukten de maatschappelijke betekenis van de bouw en het belang van de bouw als motor voor de Nederlandse economie. Ook brachten we onder de aandacht wat er nodig was om te kunnen blijven doorbouwen.

Vanaf 20 oktober 2020 gebruiken we de #doorbouwers campagne opnieuw om met elkaar te delen dat we nog altijd met elkaar en vol trots doorbouwen aan Nederland. Daarbij roepen we alle bouwers van Nederland op om dat veilig te blijven doen. Wij laten hen zien hoe dat kan. We wijzen daarvoor met onze posts onder andere op het Protocol samen veilig doorwerken en de informatie vanuit de Helpdesk Corona Bouw & Techniek.

Wat gaan we doen en met wie?  

1) Bouwers laten zien dat zij doorbouwen #doorbouwers

De Nederlandse bouw- en infrasector laat op social media zien dat zij (verantwoord en trots) doorbouwt. Bouw- en infrabedrijven (en hun medewerkers) gebruiken daarbij de campagnehashtag #doorbouwers. Deze uitingen worden gedeeld via de social media van ‘De bouw maakt het’ en de corporate media van Bouwend Nederland. Ook jouw verhaal delen? Gebruik #doorbouwers

2) Extra aandacht voor veilig blijven doorbouwen

We vragen aandacht voor het belang van veilig blijven doorbouwen door (organisch en gesponsord) content te delen op social media die gebaseerd is op de actuele veel gestelde vragen aan de Helpdesk Corona Bouw & Techniek. We maken #doorbouwers bouwkeetposters om werknemers ook op het werk te wijzen op het belang van veilig werken. We brengen de helpdesk onder de aandacht als luik voor meer informatie en we voorzien werkgevers wekelijks van gemakkelijk met werknemers te delen content (nieuwsbrief, app, webpagina) waarin aandacht wordt gevraagd voor verschillende actuele veiligheidsonderwerpen (zoals mondmaskers, samen reizen en werken op 1,5 m afstand).

Bron: Bouwend Nederland