skip to Main Content

Als mbo’er meer verdienen? Dat kan met deze beroepen

Zit je op het mbo of heb je een mbo-diploma? Dan kun je misschien sneller meer gaan verdienen dan als je hbo doet. Met deze beroepen, in sectoren waarin mbo’ers hard nodig zijn, kan het.

1. Technische mbo-beroepen

Metaaltechniek, installatietechniek, constructietechniek, mechatronica… de technieksector is heel divers! Als je in de techniek gaat werken, verdien je anderhalf jaar na je opleiding een hoger bruto-uurloon dan veel hbo’ers. In de procestechniek verdien je al snel bruto 20,90 euro per uur, terwijl dat voor een hbo’er ongeveer 16 euro per uur is. Er is een tekort aan mensen in de praktische techniek en daardoor liggen hier heel veel baankansen voor jou. Ook in de Drechtsteden. Bij bouwer van vliegtuigonderdelen GKN Fokker in Papendrecht kun je bijvoorbeeld verspaner, werkvoorbereider of samenbouwer worden en bij hun bedrijfsschool een mooi leerwerktraject volgen. Er zijn in de regio nog heel veel andere bedrijven in de technieksector die naar jou op zoek zijn. Bekijk ook de evenementen om kennis te maken met technische beroepen en verschillende werkgevers.

2. Mbo-banen in de bouw

Een hogere opleiding volgen of gewoon bouwen aan hoge gebouwen? Je doet het in de bouw. Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf wil dat studieniveaus als een waaier worden, niet een toren die je moet beklimmen. En dat betekent dat je als mbo’er beter beloond wordt in de bouw, waar ze om je staan te springen. Bijvoorbeeld bij deze werkgevers in de Drechtsteden. Wil je kennismaken met deze sector? Kijk eens naar het evenementenoverzicht. Bij Bouwmensen kun je bijvoorbeeld leren en werken tegelijk.

3. Mbo-zorgbanen

Het loont om verpleegkundige of verzorgende te worden. Onder andere in de ouderenzorg en thuiszorg zijn veel mbo-banen. Ook als je uit een andere sector komt zijn er mogelijkheden in de zorg. Je kunt je laten omscholen tot Verzorgende Basis in 4 maanden en Verzorgende IG in 1,5 jaar terwijl je al aan het werk gaat. Als zorgtalent kun jij je laten inspireren door verschillende werkgevers in de regio. Kijk bijvoorbeeld eens naar werkgevers Actief Zorg Thuiszorg en Het Spectrum. Ze hebben jou hard nodig!

4. Mbo-beroepen in de transport en logistiek

Vrachtwagenchauffeur, logistiek medewerker in allerlei bedrijven of planner: er zijn allerlei mbo-banen in de transport en logistiek. Vervoer jij straks zeecontainers, groot materieel of pakketten? Het kan allemaal en verdient lekker. Neem een kijkje bij deze leuke werkgevers in de transport en logistiek en zet je volgende stap.

Wil jij niks missen als mbo-talent of werkzoekende? Volg BAAS dan op Instagram, Facebook, YouTube en LinkedIn. Wij laten jou de banen, opleidingen en andere mogelijkheden zien in de Drechtsteden.

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top