Ga naar hoofdinhoud

Baan. Talent. Dichterbij dan je denkt met leerwerktrajecten en jobcarving

Ben jij op zoek naar een baan? Of ben je als werkgever op zoek naar talent? Soms is het lastig om elkaar te vinden. Er zijn manieren om dichter bij elkaar te komen. Daar zijn leerwerktrajecten en jobcarving voorbeelden van. Maar wat zijn leerwerktrajecten en jobcarving. Baan. Talent. Dichterbij dan je denkt met deze wervingsroutes.

Leerwerktrajecten, hoe werken die?

In een leerwerktraject word je als medewerker opgeleid in een bedrijf. Daarnaast ga je naar het mbo. Je zit dan bijvoorbeeld een dag per week op school en voor de rest leer je in de praktijk. Op die manier krijg je precies de juiste ervaring om een mooie toekomst tegemoet te gaan bij een bedrijf dat bij je past! Je combineert het behalen van een diploma, certificaat of praktijkverklaring dus met werken in de praktijk.

Zoek jij werk en wil je praktijkgericht een vak leren? Kom jij uit Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam of Hendrik-Ido-Ambacht? En wil jij in de Drechtsteden leren en werken? KICKSTART Drechtsteden weet veel van leerwerktrajecten en helpt je op weg. Zij kunnen je allerlei mogelijkheden laten ontdekken. Ben jij enthousiast over leerwerktrajecten? Neem dan ook contact op met het het Leerwerkloket Drechtsteden. Zij zijn gespecialiseerd in leren en werken in de regio en geven advies over werk. Hun project Werk in Zicht is een verkort leertraject om binnen tien weken assistent-monteur zonnepanelen, laadpalen of warmtepompen te worden! Je kunt elke laatste dinsdag van de maand komen kijken.

Ben jij een werkgever die leerwerktrajecten wil aanbieden? Werkgevers in de Drechtsteden die praktijkleren willen inzetten in hun bedrijf, kunnen contact opnemen met KICKSTART Drechtsteden.

Jobcarving en functiecreatie, wat is dat?

Er zijn veel banen in de Drechtsteden beschikbaar. Maar die banen passen niet altijd precies bij jou als werkzoekende. Toch zijn er manieren die ervoor zorgen dat jij alsnog aan de slag kunt binnen een bedrijf. Voor jou als werkzoekende wordt dan een functie gecreëerd die aansluit bij jouw kennis en vaardigheden. Dit wordt gedaan door functies en verantwoordelijkheden op te splitsen, of op een andere manier werkzaamheden te combineren. Jobcarving en functiecreatie noemen we dat. Op die manier blijft er minder werk liggen, wordt jij aan een blijvende baan geholpen en kun je je verder ontwikkelen!

Voor werkgevers heeft jobcarving en functiecreatie ook veel voordelen. Zo kun je de kracht van medewerkers beter inzetten en versterken, heeft gespecialiseerd personeel ruimte om zich te richten op hun hoofdtaken en worden praktische taken ondergebracht in een nieuwe functie voor een startende medewerker. Zo wordt er uiteindelijk efficiënter gewerkt. KICKSTART Drechtsteden geeft je graag meer advies over jobcarving en functiecreatie.

Vier nieuwe manieren van aan werk komen

Leerwerktrajecten en jobcarving zijn twee van de vier nieuwe manieren om aan werk te komen. In ons volgende blog vertellen wij over nog twee nieuwe manieren op aan werk te komen. Kijk ook naar deze inspiratieverhalen van mbo-talent in de Drechtsteden.

Baan. Talent. Dichterbij dan je denkt. is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en wordt uitgevoerd in samenwerking met gemeenten, UWV, regionale werkgeversservicepunten, regionale mobiliteitsteams, leerwerkloketten, landelijke werkgevers- en brancheorganisaties, vakbonden, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), onderwijsinstellingen en Start Foundation.

Volg jij BAAS al op Instagram, Facebook, YouTube en LinkedIn? Wij laten jou de banen, opleidingen en andere mogelijkheden zien in de Drechtsteden.

Vorig artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top