Ga naar hoofdinhoud

Baan. Talent. Dichterbij dan je denkt.

Ben jij op zoek naar een baan? Of ben je als werkgever op zoek naar talent? Soms is het lastig om elkaar te vinden. Om jullie als werknemer en werkgever dichter bij elkaar te brengen, heeft de overheid het actieplan Baan. Talent. Dichterbij dan je denkt. ontwikkeld. Baas over je eigen toekomst promoot deze campagne graag in de Drechtsteden.

Als werkgever nieuw talent vinden

Het actieplan Dichterbij dan je denkt is enerzijds bedoeld voor werkgevers. Als werkgever heb je misschien vele vacatures die uitdagend zijn om te vullen. Soms denk je ten onrechte dat werkzoekenden niet geschikt zijn voor je bedrijf of altijd heel veel begeleiding nodig hebben. Dichterbij dan je denkt nodigt je uit om hier anders naar te gaan kijken.

Aan de slag als werknemer

Anderzijds is het actieplan bedoeld om je als werkzoekende, als je wilt en kunt werken, aan een passende baan of een leerwerktraject te helpen. Het maakt daarbij niet uit of jij een opleiding, diploma, werkervaring of een uitkering hebt. Je kunt wel eens denken dat je niet geschikt bent voor een baan die je aangeboden krijgt, omdat je niet precies de juiste opleiding hebt. Of omdat je nog weinig werkervaring hebt. Of omdat je momenteel een uitkering hebt. Maar jouw talent is juist op veel plekken erg welkom!

Hoe kom je als werknemer en werkgever dichter bij elkaar?

Als werkgever mag je allereerst meer gaan denken in kansen en mogelijkheden. Je mag verder kijken dan diploma’s en werkervaring. Stel jezelf deze vragen: welke vaardigheden en capaciteiten hebben werkzoekenden? En waar in je bedrijf kun je die inzetten? In een volgend blog laten we je een aantal leuke wervingsroutes zien waar je misschien nog niet aan hebt gedacht.

Ook als werkzoekende moet je een stap durven zetten. Jij mag net als werkgevers gaan denken in kansen en mogelijkheden. Er zijn veel plekken om je eigen talenten en vaardigheden te ontwikkelen. Bijvoorbeeld in een leerwerkbaan.

Werknemers vinden in de Drechtsteden

Ben jij op zoek naar werknemers in de Drechtsteden? Een deel van de werkzoekenden is direct beschikbaar voor een baan, maar heeft daar hulp bij nodig. Daarom bestaan er in heel Nederland werkgeversservicepunten. Bij het Werkgeversservicepunt Baanbrekend Drechtsteden kun je jouw vacatures aanmelden. Zij helpen je verder. Samen met jou kijken ze naar de begeleiding of scholing die een werkzoekende nodig heeft. Ook helpen ze je bij het vinden van de subsidies en regelingen die je als werkgever kunt gebruiken.

Een baan vinden in de Drechtsteden

Ben jij op zoek naar een baan of leerwerktraject in de Drechtsteden? Er is heel veel werk in Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam en Hendrik-Ido-Ambacht. Er staan allerlei soorten vacatures open, dus er is ook een baan voor jou bij. Bij het pakken van die baankansen helpt Kickstart Drechtsteden je. Zij zijn het Regionale Mobiliteitsteam (RMT) in de Drechtsteden. Wil jij leren en werken, bijvoorbeeld in een leerwerktraject? Neem dan contact op met het het Leerwerkloket Drechtsteden.

Baan. Talent. Dichterbij dan je denkt. is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en wordt uitgevoerd in samenwerking met gemeenten, UWV, regionale werkgeversservicepunten, regionale mobiliteitsteams, leerwerkloketten, landelijke werkgevers- en brancheorganisaties, vakbonden, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), onderwijsinstellingen en Start Foundation.

Volg jij BAAS al op Instagram, Facebook, YouTube en LinkedIn? Wij laten jou de banen, opleidingen en andere mogelijkheden zien in de Drechtsteden.

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top