skip to Main Content

Deze banen zijn hot in de Drechtsteden

Kom jij van het mbo en ben je op zoek naar een baan in de Drechtsteden? Of zoek je naar plekken om te leren en werken tegelijk? Wij lichten vier mbo-banen voor je uit waarin veel werk is in de Drechtsteden.

1. Maker van vliegtuigonderdelen

GKN Fokker, de maker van vliegtuig- en helikopteronderdelen, heeft zich een tijdje geleden gevestigd in Papendrecht. F16-gevechtsvliegtuigen, Apache gevechtshelikopters, de Joint Strike Fighter maar ook allerlei passagiersvliegtuigen bevatten onderdelen die door GKN Fokker zijn gemaakt. Je kunt wel zeggen dat zij als Nederlands luchtvaartbedrijf een unieke positie hebben. Ze hebben honderden vacatures beschikbaar. Onder goede voorwaarden en met volop leermogelijkheden kun jij er bijvoorbeeld luchtvaartspuiter, verspaner, mallenbouwer of samenbouwer worden.

2. Monteur verbrandingsmotoren

Pon Power in Papendrecht is dealer in Cat-motoren en Cat-machines. Hun materieel is te herkennen aan het typische gele uiterlijk. Je hebt ze vast wel gezien bij wegwerkzaamheden of op bouwplaatsen. Ze zijn gespecialiseerd in materieel voor grondverzet, diesel- en gasmotoren, generatoren en zonnepanelen. Al dat materieel vergt onderhoud. Op hun eigen monteursopleiding Eerste Technicus Verbrandingsmotoren (mbo-3) leiden ze jou zelf in de praktijk op. Je rolt zo het monteursvak in, dat gaat als een geoliede machine! Ook als ervaren monteur kun je bij Pon Power terecht.

3. Scheepsbouwer en -onderhouder

Bij Royal IHC in Kinderdijk onderhoud en bouw je schepen. Je werkt mee aan indrukwekkende projecten en maakt gebruik van alle moderne technieken. Royal IHC biedt jou aan hun eigen Technisch Opleidings Centrum (TOC) de mogelijkheid je te ontwikkelen in een bbl-traject. Tijdens je opleiding krijg je salaris en ook je opleidingskosten worden betaald. En dat met baangarantie. Wil jij allerlei kanten op in de scheepsbouw? Er zijn veel specialisaties in het grote bedrijf. Je komt altijd samen te werken met een gezellig team van collega’s.

4. Vrachtwagenchauffeur

In de logistiek zijn allerlei banen te krijgen, zoals vrachtwagenchauffeur en logistiek medewerker. Wat vervoer je als vrachtwagenchauffeur? Echt van alles: van kleine pakketten tot bouwmaterialen tot exceptioneel transport en zeecontainers. In de logistieke sector kun je daarnaast bezig met verpakken van goederen voor de export, laden en lashen van zeecontainers en nog veel meer. Nugteren Transport uit Alblasserdam houdt zich hier bijvoorbeeld mee bezig. Dit is een brede logistieke speler waar jij ook bbl-trajecten kunt volgen. Ze werken nauw samen met de binnenvaart in de Drechtsteden.

Volg jij BAAS al op Instagram, Facebook, YouTube en LinkedIn? Wij laten jou de banen, opleidingen en andere mogelijkheden zien in de Drechtsteden.

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top