skip to Main Content

DrechtstedenInZicht: inzicht in de regionale arbeidsmarkt

DrechtstedenInZicht, onderdeel van ArbeidsmarktInZicht, is een uniek online platform met data over de arbeidsmarkt. Wat kan DrechtstedenInZicht voor jou betekenen?

Werkgevers en beleidsmakers: krijg inzicht in complexe vraagstukken

DrechtstedenInZicht biedt een overzichtelijke, datagedreven weergave van ontwikkelingen in de economie, arbeidsmarkt, onderwijs en skills. Complexe vraagstukken worden inzichtelijk dankzij deze zeer regelmatig bijgewerkte data. Vele gerenommeerde Nederlande bronnen dragen bij, zoals CBS, CBS Microdata, LISA, Textkernel, UWV, SBB, DUO, ROA en RVO.

Zoveel data… en alles hangt met elkaar samen. Dat kan best ingewikkeld zijn. Een belangrijke ontwikkeling is dat DrechtstedenInZicht gebruikmaakt van een actieve community. Je kunt via de website specifieke vragen insturen. Bijvoorbeeld als er in jouw sector in de regio zaken spelen waar eigenlijk nog meer inzicht voor nodig is. Waar nodig start het platform een onderzoek op verzoek. Zo kom je altijd in contact met de juiste expert.

Studiekiezers en werknemers: op naar een passende opleiding, stage of (volgende) baan!

Op de website van DrechtstedenInZicht kun je zoeken op verschillende thema’s die voor jouw situatie relevant zijn. Bijvoorbeeld het onderwijs. In welke sectoren zijn bijvoorbeeld veel stages? En in welke sectoren zijn veel banen beschikbaar? Ook voor jou geldt dat je vragen aan een expert kunt stellen als je op zoek bent naar iets specifieks.

Aan de hand van dit inzicht kun je misschien doelgericht kiezen voor een opleiding, bijscholing of omscholing. In de Drechtsteden zijn ook organisaties die jou bijstaan richting je eerste of volgende baan en je verder advies kunnen geven.

Wat handige cijfers op een rij

Wij van BAAS hebben ook rondgekeken op de website van DrechtstedenInZicht en zijn enthousiast over het overzicht en de volledigheid van de informatie. Natuurlijk delen we graag wat inzichten met je. De inzichten zijn gebaseerd op de meest recente data, veelal die uit 2020:

  • In de Drechtsteden zijn 146000 mensen met een baan en er staan 5900 vacatures open.
  • Maar liefst 3087 mensen beginnen jaarlijks aan het mbo en 141 aan het hbo.
  • Van de mensen die beginnen aan het mbo, gaan er 321 naar mbo-1, 598 naar mbo-2, 771 naar mbo-3 en 1397 naar mbo-4.
  • De studenten kiezen onder andere voor mbo-techniek (487), mbo-zorg (480), mbo-economie (445) en mbo-groen (49).
  • Maar liefst 316 mbo-studenten gaan door naar het hbo, binnen dan wel buiten de regio.
  • Per leerbedrijf zijn er gemiddeld bijna 3 mbo-studenten voor hun stage of leerwerktraject.

Check onze Drechtse Bazenquiz op Instagram!

Op Instagram maken we trouwens regelmatig een leuke quiz, waarvoor we de statistieken van DrechtstedenInZicht gebruiken! Volg ons dus op Instagram voor onze Drechtse Bazenquiz, polls, evenementen, de leukste banen en meer in de Drechtsteden!

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top