skip to Main Content

Een hbo-opleiding volgen doe je in de Drechtsteden

Het is nu nog deels een zandbak, maar straks studeer je hier misschien wel aan het hbo. Gewoon in Dordrecht. De campus van het Leerpark Dordrecht breidt zich steeds verder uit.

Campusontwikkeling en kansen dankzij het Kopgebouw

De bouw van het Kopgebouw op het Leerpark Dordrecht is van start. Over ongeveer 14 maanden zullen jonge bedrijven uit de Smart Industry, de Dordrecht Academy en Career Boost zich in dit mooie gebouw vestigen. Er zal nauw contact zijn met de Duurzaamheidsfabriek, waardoor er een sterke brug ontstaat tussen het mbo en hbo in de Drechtsteden.

Het Kopgebouw vormt echt een thuisbasis voor nieuwe bedrijven en het hoger onderwijs. Daardoor komen werken, leren en innoveren samen. Dat komt terug in de architectuur en inrichting van het gebouw. Er ontstaat een lokaal ‘ecosysteem’ waar verschillende partijen elkaar makkelijk kunnen vinden en versterken.

Meer plek biedt meer kansen voor het opleiden en ontwikkelen van regionaal talent. Er zijn steeds meer hbo-opleidingen in de regio te volgen. Daardoor hoef je niet meer altijd naar Rotterdam of een andere stad. Op de regionale campus kun je:

  • De stap zetten van het mbo naar het hbo met een van de tweejarige opleidingen van de Dordrecht Academy. Bijvoorbeeld bouwmanagement, logistiek en engineering.
  • In contact komen met te gekke start-ups die hier hun kantoor zullen hebben. Zij willen met jou werken aan de wereld van morgen.
  • Verder leren tijdens je studie of terwijl je aan je eerste baan bent begonnen. Het aanbod van Career Boost traint jouw creatieve en ondernemende houding.

Studeren en jezelf ontwikkelen met een hbo-opleiding aan de Dordrecht Academy

De Dordrecht Academy is uniek. Je kunt er tweejarige hbo-opleidingen (Associate Degrees, Ad) volgen. Een diploma sluit perfect aan op de regionale arbeidsmarkt. De opleidingen zijn namelijk met hulp van regionale werkgevers specifiek afgestemd op de Drechtsteden. De opleidingen zitten vol praktijkvoorbeelden, -ervaringen en -opdrachten uit de regio. Je kunt de opleidingen voltijds of in deeltijd volgen.

Deze opleidingen zijn er nu al voor jou:

  • Ad Integraal Bouwmanagement. Deze opleiding is ideaal als je werkt op technisch middenkaderniveau bij een bouwkundig of civieltechnisch bedrijf in de Drechtsteden en graag doorgroeit naar hbo-niveau. Je kunt daarna terecht in veel verschillende beroepen in de bouw en civiele techniek, zoals uitvoerder, (assistent) projectleider, technisch ontwerper, calculator en werkvoorbereider.
  • Ad Logistiek. Deze opleiding is voor jou als je werkt in de logistiek of transport en jezelf graag verder ontwikkelt. Deze sector is zeer aanwezig in de regio omdat de Drechtsteden goed bereikbaar zijn via water, spoor en weg. Je kunt vervolgens logistiek coördinator, planner of adviseur, supervisor logistiek en coördinator customer sevice worden.
  • Ad Engineering. Als technicus of operator bij een (industrieel) bedrijf in de regio zijn er volop doorgroeimogelijkheden. De vraag naar een slimme, circulaire en energieneutrale manier van ontwerpen en produceren neemt toe in allerlei sectoren. Na deze studie ben jij werkvoorbereider, designer/engineer, technisch medewerker, maintenance engineer of manager productieproces.
  • Ad Sociaal Werk in de Zorg. Doordat de zorg verandert, ontwikkel jij je graag op een brede manier mee. Of het nou gaat over methodisch hulpverlenen, psychologie of recht. Als sociaal werker in de zorg zul je multidisciplinair samenwerken om je cliënten zoveel mogelijk de regie te geven, ook als de zorg verandert.

Volg deze website en onze sociale media om op de hoogte te blijven van beroepen, banen, events en meer voor jou!

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top