skip to Main Content

Succesverhaal van Kees, uitvoerder in de bouw

Kees van Schijndel is uitvoerder in de bouw bij Gebroeders Blokland uit Hardinxveld-Giessendam. Hoe is hij daar terechtgekomen? En wat maakt dit werk zo leuk?

Het succesverhaal van Kees (40)

“Op sociaal gebied voor mijn opleiding heb ik best wel wat moeten laten. Maar ik had een doel voor ogen en wat is dan twee jaar in mijn leven?”

We filmen Kees van Schijndel tijdens zijn werkzaamheden voor Gebroeders Blokland op het werk Wisselspoor in Utrecht. Kees vindt dat “een van de mooiste projecten uit mijn carrière.”

Begonnen als timmerman

“Ooit begon ik als timmerman op de bouw en ik ben zo doorgegroeid naar uitvoerder toe. Bij de plaatselijke aannemer werkte ik als timmerman. Daar werkte ik ook ‘s zaterdags samen met mijn vader als bouwhulp.

Later verhuisde ik als timmerman naar een ander bouwbedrijf. Daar werd ik al gauw voorman. Ik had nog steeds de droom om daar uitvoerder te worden. Dat zou ook gebeuren, maar door de bouwcrisis is dat bedrijf failliet gegaan en kwam ik zonder werk te zitten en viel mijn droom in duigen.”

75 sollicitaties verder

“Vijfenzeventig sollicitaties verder kwam ik terecht bij een ijzerwarenwinkel. Niet meer in de bouw, maar ik wilde toch werken. Maar na een uur had ik echt zoiets van: dit gaat hem niet worden. Nou, even volhouden, maar na weken had ik ook zoiets van: echt niet!

Toen ben ik als zzp’er begonnen en kwam ik bij Gebroeders Blokland terecht. Daar heb ik dan een half jaar getimmerd als zzp’er.”

Een goed gesprek

Kees besloot zijn werk met bijleren te combineren om zich te blijven ontwikkelen. Dankzij deze combinatie bleef hij continu bij de praktijk. “Ik ging één dag per week naar school toe en ik deed er een avondopleiding bij. Op school vond ik theorie lastig en ik werkte heel graag met mijn handen. Dus voor mij waren BBL-opleidingen echt wel een uitkomst.”

Toen deed zich een kans voor. Kees ging het gesprek aan met zijn werkgever. “We kwamen met elkaar in gesprek en ik kon daar mijn droom als uitvoerder vervullen.” Er was plek ontstaan voor een uitvoerder. “Tijdens mijn opleiding ging er een uitvoerder weg. Ik mocht zijn positie opnemen. Zo heb ik doorgeleerd en zo werk ik nu gewoon als uitvoerder, wat fantastisch is en wat ook mijn droom was.”

Een team aansturen? Word BAAS over je eigen toekomst! Bekijk hier alle succesverhalen en volg ons. Volg jij Baas over je eigen toekomst al op YouTube, Instagram, Facebook, en LinkedIn? Wij laten jou de banen, opleidingen en andere mogelijkheden zien in de Drechtsteden.

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top