skip to Main Content

Unieke nieuwe opleiding in de regio: Mhbo ICT Engineer

ICT’ers zijn altijd gewild. Je kunt nu in de Drechtsteden een mooie opleiding doen tot ICT-specialist. En niet zomaar een opleiding: Mhbo, zowel een mbo- als hbo-diploma gecombineerd.

Wordt jouw interesse getrokken door software, computernetwerken, webdevelopment en nieuwe digitale technologie? Dan is de Mhbo-opleiding tot ICT Engineer echt wat voor jou. Deze opleiding is gericht op het ontwerpen, ontwikkelen, testen en beheren van een IT-systeem.

Bedrijven zijn erg afhankelijk van IT-systemen en jij gaat na je afstuderen aan de slag bij een bedrijf dat IT-diensten levert zoals netwerk- en systeembeheer of softwareontwikkeling. De opleiding is een samenwerking tussen het ROC van Amsterdam – Flevoland, HBO Drechtsteden en het bedrijfsleven.

Hoe werkt de Mhbo-opleiding tot ICT Engineer?

De eerste 3 jaar volg je vakken op mbo- en hbo-niveau en loop je stage. Hierbij valt de projectvorm van de mbo-vakken op, waarmee je de koppeling met de praktijk en het hbo maakt. Een half jaar na de start van je opleiding ga je al stage lopen. Tot het einde van je mbo-opleiding loop je 2 en later zelfs 3 dagen stage. Na deze 3 jaar doe je examen en haal je je mbo 4-diploma.

Omdat je de eerste 3 jaar al vakken hebt gehad op hbo-niveau, krijg je veel vrijstellingen tijdens het laatste 1 of 1,5 jaar. In deze periode volg je de Associate Degree (AD: hbo niveau 5) tot ICT Engineer Netwerk- en systeembeheerder. Dit hbo-gedeelte wordt onderwezen door docenten van HBO Drechtsteden. Je werkt dan 4 dagen in de week en gaat nog maar 1 dag per week naar school.

Waarom zou je kiezen voor de Mhbo-opleiding?

Het volgen van de opleiding heeft veel voordelen:

  • Je breidt je kennis van je vakgebied uit.
  • Je krijgt meer kansen op de arbeidsmarkt.
  • Je slagingskans op het hbo is veel groter.
  • Je gaat sneller: normaal gesproken duurt een losse Associate Degree (AD) 2 jaar, maar jij doet daar 1 tot 1,5 jaar over.
  • Je blijft regionaal verbonden aan de mooie Drechtsteden.

De eerste lichting startte in september 2020. Na het eerste jaar op mbo-niveau volgens zij nu, vanaf het tweede studiejaar, ook lessen op hbo-niveau. Begin jij in september 2022? Vind hier meer informatie.

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top