skip to Main Content

Wat doe jij deze vakantie? Met deze tips ga je goed voorbereid op weg

Vakantietijd! Waar ga jij dit jaar heen? Wat wil jij allemaal beleven met je vrienden? Met deze tips kies je jouw droomvakantie en ga je goed voorbereid op weg.

1. Vliegen, met de auto of met de trein?

Ben jij degene die altijd zijn of haar reiskoffer helemaal volpropt? Er is dit jaar wat meer chaos op het vliegveld. Lange rijen, vertragingen en soms ook het achterblijven van bagage: het kan allemaal gebeuren. Maar niet getreurd, want er zijn allerlei andere manieren om op vakantie te gaan. Als het je lukt, kun je met alleen handbagage vliegen. Je hebt op vakantie soms minder spullen nodig dan je denkt. Als dit geen optie voor je is, bedenk dan of het wat voor je is om met de auto of trein op vakantie te gaan! Zo kun je naar een groot deel van Europa reizen met de auto. In het buitenland tanken is momenteel echt goedkoper dan in Nederland. En kijk eens of een treinvakantie iets voor je is, want er zijn heel veel mogelijkheden.

2. Er is van alles te beleven binnen Nederland

Denk je wel eens: op vakantie gaan, dat moet echt buiten Nederland! Dat hoeft dus niet. Er zijn heel veel mooie gebieden in Nederland. Wij vinden de Drechtsteden natuurlijk prachtig, maar denk ook eens aan een strandvakantie in Zeeland, genieten van de Veluwse bossen, de rust en ruimte van Drenthe en het on-Nederlandse heuvelland van Limburg. Huur met je vrienden een vakantiehuisje of appartement en het feest kan beginnen!

3. Breng de juiste outfits mee

Reis je af naar een van de mooie berggebieden in Europa? In het dal is het misschien zonnig en warm, maar in de hooggelegen gebieden is het vaak heel fris. Zorg dat je een goede outfit meebrengt voor elk weertype dat je kunt tegenkomen op je vakantiebestemming. Denk aan je backpack, een goede tent om in de wildernis te kamperen, zonnebrand en al je andere kampeerspullen. Wil je naar de bergen, maar heb je niks met kamperen of backpacken? Dan is glamping ook een optie! Dat is kamperen met alle comfort van een gewoon vakantiehuisje.

4. Buiten de gebaande paden: minder gebruikelijke vakantiebestemmingen

Ibiza. Mallorca. Kreta. Allemaal heel populaire vakantiebestemmingen. Lekker in de zon, bij de zee op het strand. Wil je wel in een vakantieresort verblijven of kom je liever in contact met de lokale cultuur? Ga dan op vakantie naar een ongebruikelijke plek. Minder toeristische plekken zijn er natuurlijk ook op populaire vakantie-eilanden, maar kijk ook eens naar vakanties in landen zoals Tsjechië, Slovenië en Kroatië. Je vindt hier spectaculaire natuur, prachtige steden en goede prijzen. Kroatië heeft ook vele stranden.

 

Volg jij BAAS al op Instagram, Facebook, YouTube en LinkedIn? Wij laten jou de banen, opleidingen en andere mogelijkheden zien in de Drechtsteden. Bijvoorbeeld voor na jouw welverdiende vakantie!

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top