Servicemonteur/ inbedrijfsteller

Als servicemonteur ben je verantwoordelijk voor het verhelpen van storingen en het inbedrijfstellen van elektrische installaties in binnen- en buitenland. Te denken valt aan werkzaamheden zoals storingen verhelpen, kalibreren en inspecties aan meetsystemen en het rapporten en afhandelen hiervan. Het testen en inbedrijfstellen van installaties of delen daarvan. Signaleren en afhandelen van meer- en minderwerk. Opstellen van een projectplanning en het bestellen van materialen.

Je hebt een zeer brede taak met veel inhoud. Af en toe moet er geschakeld worden tussen verschillende projecten die gelijktijdig worden uitgevoerd. Veel problemen worden zelfs opgelost, en je onderhoud contact met vrijwel alle afdelingen. Je werkzaamheden kunnen plaats vinden in de werkplaats, maar ook op locatie in binnen- en buitenland.

Is servicemonteur echt iets voor jou?

Het Da Vinci college biedt deze opleiding aan als BBL opleiding voor niveau 2. Benieuwd naar de opleiding en vacatures bij bijvoorbeeld MSA Service voor servicemonteur? Bekijk ze in het blok hiernaast en wie weet start jij binnenkort deze opleiding of kun je aan de slag in deze afwisselende functie.