skip to Main Content

BBL-opleiding Samenbouwer – Vliegtuigbouw

Vind jij vliegtuigen geweldig en zoek je een goede BBL-opleiding in deze sector? Dan zit je goed bij GKN Fokker Aerostructures. Dit Nederlandse bedrijf bereikt nieuwe hoogtes als bouwer van vliegtuig- en helikopteronderdelen. Zonder hun staarten, vleugeldelen en rompdelen zouden gigantische Boeings en Airbussen nooit van de grond komen. Fokker heeft een supergave 2-jarige BBL-opleiding Samenbouwer – Vliegtuigbouw.

Leren én werken tegelijk

De opleiding Samenbouwer – Vliegtuigbouw duurt twee jaar. Deze BBL-opleiding volg je bij het erkende leerbedrijf GKN Fokker. Een keer per week heb je theorieles bij het Da Vinci College. Wat voor vakken krijg je daar? Denk aan theorie over materialen, algemene vliegtechniek, constructieleer en tekeningen lezen. Maar ook aan informatica, Engels en communicatieve vaardigheden. Al het geleerde breng je in de praktijk tijdens de praktijklessen. GKN Fokker heeft een praktijkschool in Papendrecht. Je loopt ook 6 keer stage bij GKN Fokker Aerostructures, steeds voor 6 tot 7 weken. Zo zie je verschillende afdelingen. Je werkt met verschillende materialen en past allerlei technieken toe.

Wat krijg je van GKN Fokker?

Word je aangenomen voor de opleiding? Dan krijg je van GKN Fokker een leer- en arbeidsovereenkomst met een salaris. Het eerste jaar is dat het minimumloon en het tweede jaar komt daar 10% bij. Je bouwt dus tijdens het leren al werkervaring op. Ook krijg je snipper- en ADV-dagen. In de zomervakantie neem je natuurlijk twee tot drie weken vrij. Ook hoef je je geen zorgen te maken over schoolboeken, gereedschappen en je beschermende outfit: die zijn voor rekening van GKN Fokker.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Heb je een vmbo-diploma met wiskunde en natuurkunde? Wil jij een goede vakvrouw of vakman worden? Wil jij graag met leuke collega’s samenwerken? Dan is deze opleiding waarschijnlijk geschikt voor jou. Meld je aan en begin in september.

Hoe meld je je aan voor deze opleiding?

Als je interesse in de opleiding hebt, klik je op onze gele aanmeldknop hieronder. Op de website van de opleiding meld je je vervolgens aan via de knop ‘interesse / aanmelden’. GKN Fokker neemt dan contact met je op. Ben je daarna extra gemotiveerd geraakt? Dan doe je een technische test waarbij jouw gevoel voor luchtvaart wordt getest. Haal je die? Dan word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Zijn jullie enthousiast over elkaar na het gesprek? Dan krijg je het ‘papierwerk’ mee naar huis. Om je aanmelding officieel te maken, moet je nog worden ingeschreven voor de BBL-opleiding bij het Da Vinci College.

Meld je nu aan!

Vorige vacature
Volgende vacature

Indien je wil weten wat voor jou de eventuele mogelijkheden zijn, neem dan gerust contact met onze recruiter Bart Hermsen op. Geef hem een belletje op 06 - 293 193 77 of stuur hem een bericht op bart.hermsen@fokker.com Hij staat je graag te woord en denkt met je mee. Alvast bedankt.

+31 6 293 193 77
Of stuur mij een email

Logo Fokker
Back To Top