Ga naar de inhoud
Ontdek samen met BAAS welk beroep het beste bij jou past! Denk aan sectoren zoals De zorg, metaal, techniek, bouw, logistiek of ICT

Welk beroep past het beste bij jou?

Heb je al eens nagedacht over welk beroep het beste bij jou past? En hoe kom je daar achter? De zorg, metaal, techniek, bouw, infra, transport, logistiek, ICT, groenvoorziening of nog iets heel anders? Genoeg keuze! Daardoor is kiezen misschien extra lastig. Ik, Pascalle, geef jou graag tips.

De juiste opleiding kiezen? Loop mee en praat met een mentor

Ontdek samen met BAAS welk beroep het beste bij jou past! Denk aan sectoren zoals De zorg, metaal, techniek, bouw, logistiek of ICT

Ga je naar het mbo? Dan heb je misschien al eerder gesprekken over diverse beroepen gehad met een mentor. Of je hebt al een stage gelopen en kennisgemaakt met een specifiek beroep. Ga je nog aan het mbo beginnen? Loop dan een dag mee bij de opleiding waar jij interesse in hebt en verdiep je goed in de opties. Bekijk wat hiervoor de mogelijkheden in de Drechtsteden zijn op het ROC Da Vinci College en het Yuverta MBO.

Toen ik zelf moest kiezen voor een opleiding, ben ik goed gaan kijken naar de opties en heb ik meegelopen bij de opleidingen waar ik in geïnteresseerd was. Het hielp mij op het mbo ook om met meerdere mentoren te praten die mij verder konden helpen. Naar aanleiding van mijn gesprekken en het meelopen met opleidingen sprong Allround Schoonheidsspecialiste er voor mij uit. Ik werd hier echt enthousiast van en er was ook werk in te vinden.

Aan de slag? Stel jezelf deze vragen

Hoe kies je je eerste of volgende baan? Het is vooral belangrijk om te kijken naar wat je echt leuk vindt en hoe jij je wilt ontwikkelen. Denk goed na over wie je bent. Waar ben je goed in? Wat trekt je aandacht en waar word je enthousiast van? Wat voor doelen vind je belangrijk?

De website van Baas over je eigen toekomst biedt nog meer informatie en inspiratie
Lees meer over opleidingen en werken in de Drechtsteden op de BAAS-website en ontdek interessante werkgevers die BBL-leerwerktrajecten, BOL-opleidingen en leuke mbo-vacatures voor je hebben. Volop kansen voor jou dus! Deze evenementen helpen jou bij het oriënteren op en vinden van je eerste of volgende baan. Op ons Instagramkanaal inspireer ik je met mijn verhalen over leren en werken in de Drechtsteden. Ik ben ook vaak te vinden op evenementen in de regio. Kom ik je daar tegen?

Neem contact op met het Leerwerkloket Drechtsteden

Ontdek samen met BAAS welk beroep het beste bij jou past! Denk aan sectoren zoals De zorg, metaal, techniek, bouw, logistiek of ICT

Bij het Leerwerkloket Drechtsteden kun je terecht met allerlei vragen over leren en werken. Test wat je interesses zijn en waar je goed in bent, hoor meer over de banenmarkt en krijg persoonlijk advies. Project Werk in Zicht van het Leerwerkloket is een tof leerwerktraject naar een baan als assistent-monteur laadpalen, zonnepanelen of waterpompen.

Welk beroep past bij jou, denk je? Hoe kies jij jouw beroep? Laat het me weten!

Pascalle

Heb je vragen? Kom in contact met Pascalle en Baas over je eigen toekomst en stuur een mail naar pascalle@baasoverjeeigentoekomst.nl. Volg je @baasoverjeeigentoekomst en @pascallefelicialabrijn al op Instagram, Facebook, YouTube en LinkedIn? Ook daar kun je reageren.

Deel dit artikel