Ga naar de inhoud

Word BAAS over je eigen toekomst

In welke baan werk jij aan jouw ontwikkeling?

Is het moment aangebroken dat je jouw eerste baan mag gaan kiezen? Of pak je de kans aan om jezelf te ontwikkelen in een nieuwe baan? Heb jij even geluk! De Drechtsteden zitten vol met kansrijke banen die staan te popelen om samen met jou aan de slag te gaan! Hoe dan ook: uitgeleerd ben je nooit. Met welke vervolgstap trap jij jouw toekomst af? Wij nemen je mee in de opties.

BBL-opleiding: werken en leren tegelijk

Ben je zestien jaar of ouder? Dan kun je een BBL-opleiding volgen. Hierbij ben je vooral aan het werk, dus in de praktijk bezig, en ga je aanvullend één tot twee dagen naar school. Je leert door zelf te doen, te ervaren en te ontdekken. Ideaal voor studenten die niet van stilzitten houden en graag met hun handen bezig zijn, maar ook voor mensen die willen switchen van baan en een nieuwe uitdaging zoeken.

BBL-opleidingen bouw & infra
Allround Metselaar
Allround Meubelmaker
Allround Tegelzetter
Allround Timmerman
…en meer!
BBL-opleidingen transport & logistiek
Assistent Logistiek
Chauffeur Wegvervoer
Logistiek Supervisor
Logistiek Teamleider
…en meer!
BBL-opleidingen ICT
Allround Medewerker IT Systems and Devices
Expert IT Systems and Devices
Software Developer
Front end Developer
…en meer!
BBL-opleidingen metaal & techniek
Allround Constructiemedewerker
Allround Lasser
Assistent Installatie- en Constructietechniek
Allround Precisieverspaner
…en meer!
BBL-opleidingen binnenvaart
Matroos
Stuurman
Schipper
Kapitein
…en meer!
BBL-opleidingen zorg
Assistent Dienstverlening & Zorg
Begeleider Maatschappelijke Zorg
Mbo-verpleegkundige
Doktersassistent
…en meer!
Albert Kerstens
Grondwerker en Timmerman bij Kuipers Infra uit Strijen
Ik ben Kuipers Infra erg dankbaar voor het feit dat zij mij zoveel vertrouwen geeft en tijd om aan mezelf te werken.
Meer inspiratieverhalen

Tip: werken en leren bij GKN Fokker

Voor de mensen die graag hun handen uit de mouwen steken, tippen we de opleidingsmogelijkheden van GKN Fokker. Bouw mee aan vliegtuigen en draag direct je waardevolle steentje bij aan de toekomst.

Het bedrijf, gevestigd in Papendrecht, biedt de tweejarige BBL-opleiding Samenbouwer Vliegtuigbouw aan. Hét vak van de toekomst en  dé kans voor jou om met de laatste technologieën te werken.

Meer over GKN Fokker opleidingen

Bijscholing: kennis bijspijkeren binnen je baan

Zit je helemaal op je plek binnen jouw baan, maar wil je graag je kennis bijspijkeren? Vanuit de visie ‘een leven lang ontwikkelen’ helpt Het Leerwerkloket werkenden, werkzoekenden, scholieren en werkgevers met bijscholing. Je kunt hierbij denken aan een aanvullende cursus of opleiding waarmee je jezelf extra onderscheidt.

Meer over Het Leerwerkloket

Omscholing: switchen van baan

Heb je een baan die niet meer bij je past? Switch dan naar een baan waar je wel blij van wordt. Kom je er zelf niet uit? Met de hulp van onze partner LVS zhz – MatchMakers vind jij zonder twijfel de baan die aansluit bij jouw wensen en dromen. En geen zorgen: ook als je geen diploma hebt kan je bij deze Matchmakers aankloppen.

Meer over LVS zhz – MatchMakers
Sven Advokaat
Werkvoorbereider bij Gebroeders Blokland uit Hardinxveld-Giessendam
Werkvoorbereider is een heel veelzijdig vak, dat zie ik mezelf echt nog wel een tijd doen. Maar in de toekomst word ik graag projectleider. Daarom blijf ik doorleren.
Meer inspiratieverhalen

Hulp nodig bij de volgende stap in jouw toekomst?

Ben je op zoek naar werk, ben je nieuwsgierig naar een ander vakgebied, wil je weten waar je staat op de arbeidsmarkt of vind je het lastig om de volgende stap te zetten? Onze partner KICKSTART in de Drechtsteden staat voor je klaar met onder andere sollicitatietraining, loopbaangesprekken en scholing of omscholing naar een kansrijk beroep. Samen vinden we de nieuwe uitdaging van je dromen. Extra fijn: deze hulp kost je helemaal niets.

Meer over KICKSTART