Verpleegkundige

Door ouderdom, ziekte of lichamelijke beperkingen hebben sommige mensen professionele zorg nodig. En die zorg is zeer divers.

In het ziekenhuis komen patiënten voor onderzoek of behandeling. Als verpleegkundige verleen je zorg op basis van een plan, monitor je de gezondheid, informeer je de patiënt, verleen je verpleegkundige zorg en rapporteer je de bijzonderheden aan het zorgteam. Op een revalidatieafdeling assisteer je de cliënt gedurende het proces van herstel na een ongeluk of ziekte. Je verleent dagelijkse zorg maar ook de ondersteuning bij verschillende therapieën en je stimuleert de zelfredzaamheid van de patiënt.

In het verpleeghuis of de wijkverpleging verleen je vaak de zorg tijdens de laatste fase van het leven van de cliënt. Je zet je in voor de kwaliteit van de zorg en het leven van de cliënt. Je hebt naast de verpleegkundige ook een belangrijke sociale functie. Je geeft intensieve begeleiding aan de ouderen met diverse problemen en onderhoud contacten met mantelzorgers, collega’s, specialist ouderengeneeskunde en andere betrokkenen.

Wil je ook in zo’n afwisselend beroep aan de slag?

Als Verpleegkundige sta je op eigen benen maar je werkt altijd met een team. Is dit iets voor jou? Neem een kijkje op de websites hiernaast waar je direct de vacatures in jou regio kunt zien! Ben je geïnteresseerd in een opleiding als MBO Verpleegkundige? Dit kan als BOL en BBL opleiding. Op de website van het Da Vinci College lees je meer informatie over de opleiding en mogelijkheden.

Zorg vacatures in de regio Zuid Holland Zuid