Verzorgende IG

De ouderen die je in de zorg tegenkomt zitten in de kwetsbaarste periode van hun leven. Je zorgt ervoor dat ze zich toch nog elke dag zo prettig mogelijk voelen. Als verzorgende ben je een steuntje in de rug; aandacht geven is heel belangrijk. Jij geeft hen weer zin aan hun leven.

Als Verzorgende IG in de ouderenzorg geef je zorg en begeleiding aan ouderen die deze hulp tijdelijk of juist langdurig nodig hebben. Je helpt de mensen thuis of op locatie. Jij helpt hen de zelfstandigheid zo lang mogelijk vast te houden.

Je ondersteunt ouderen bij de dagelijkse en persoonlijke activiteiten zoals in en uit bed komen en douchen. Dit doe je op basis van een plan, wat je dagelijks afstemt op de wensen van de oudere en met de andere zorgverleners van je zorgteam. Je verricht ook verpleegtechnische handelingen zoals medicijnen toedienen of injecteren.

Als Verzorgende IG in de ouderenzorg onderhoud je contact met de familie en de huisarts van de cliënten. Samen zetten jullie je in om de zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven van de cliënten te verhogen.

Wil je ook Verzorgende worden?

Er zijn meerdere zorginstellingen en mogelijkheden als Verzorgende IG. Hiernaast vindt je een aantal sites waar je direct de vacatures in jou regio kunt zien! Ben je geïnteresseerd in een opleiding als Verzorgende?  Neem dan eens een kijkje op de website van het Da Vinci College die de opleiding Verzorgende IG aanbieden.