Ga naar de inhoud

BBL-opleiding Drechtsteden

Ontdek de Voordelen van een BBL-opleiding in de Drechtsteden

Ben je op zoek naar een dynamische manier om jezelf te ontwikkelen, terwijl je direct in de praktijk aan de slag gaat? Overweeg dan een BBL-opleiding in de bruisende regio van de Drechtsteden. Baas over je eigen toekomst biedt een uitgebreid platform om de perfecte bbl-opleiding te vinden die aansluit bij jouw interesses en carrièredoelen.

Wat is een BBL-opleiding?

Een BBL-opleiding, ook wel bekend als Beroeps Begeleidende Leerweg, combineert werken en leren op een unieke manier. Je gaat direct aan de slag bij een erkend leerbedrijf, waar je praktijkervaring opdoet onder begeleiding van professionals uit het werkveld. Tegelijkertijd volg je theoretische lessen op een ROC of een ander onderwijsinstituut. Dit maakt het mogelijk om waardevolle kennis en vaardigheden te verwerven, terwijl je al een inkomen verdient.

Terri Spruit
Medewerker Technische zaken bij het Dordrechts Museum
Het werk binnen het museum en in de kunst vind ik echt heel leuk! Een opleiding erbij zal pittig zijn, maar ik geloof dat het mij uiteindelijk meer zal opleveren dan dat het kost.
Meer inspiratieverhalen

Voordelen van een BBL-opleiding

Word BAAS over je eigen toekomst! Met welke mbo-opleiding, stage of eerste baan match jij?
  • Directe Praktijkervaring: Met een Bbl-opleiding duik je meteen in de praktijk. Je krijgt de kans om te werken in een echte werkomgeving, waardoor je waardevolle ervaring opdoet die direct toepasbaar is in je toekomstige carrière.
  • Verdien Terwijl je Leert: Een van de grootste voordelen van een BBL-opleiding is dat je een salaris verdient terwijl je studeert. Dit betekent dat je niet alleen je opleiding financiert, maar ook relevante werkervaring opdoet zonder je zorgen te hoeven maken over studieleningen.
  • Persoonlijke Begeleiding: Tijdens je BBL-opleiding sta je er niet alleen voor. Je wordt begeleid door ervaren professionals zowel op school als op je werkplek. Deze persoonlijke begeleiding zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf kunt halen en je talenten optimaal kunt benutten.

BBL-opleidingen in de Drechtsteden

In de Drechtsteden zijn er talloze mogelijkheden om een BBL-opleiding te volgen die past bij jouw interesses en ambities. Of je nu geïnteresseerd bent in techniek, zorg, logistiek of een ander vakgebied, er is altijd een passende opleiding beschikbaar. Baas over je eigen toekomst biedt een overzicht van alle beschikbare BBL-opleidingen in de regio, zodat je eenvoudig kunt ontdekken welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Waarom kiezen voor een BBL-opleiding in de Drechtsteden?

  • Diversiteit aan Leerbedrijven: De Drechtsteden herbergen een breed scala aan innovatieve en dynamische bedrijven in verschillende sectoren. Of je nu wilt werken bij een groot technologisch bedrijf, een zorginstelling of een logistiek bedrijf, er is voor elk wat wils.
  • Samenwerking tussen Onderwijs en Bedrijfsleven: Baas over je eigen toekomst is een initiatief dat nauw samenwerkt met lokale bedrijven en onderwijsinstellingen. Dit zorgt ervoor dat de BBL-opleidingen perfect aansluiten op de behoeften van de arbeidsmarkt, waardoor je na je studie direct aan de slag kunt.
  • Groeikansen en Carrièremogelijkheden: Met een BBL-opleiding leg je een stevige basis voor een succesvolle carrière. Door de combinatie van werken en leren ontwikkel je niet alleen vakspecifieke vaardigheden, maar ook belangrijke soft skills die je nodig hebt om uit te blinken in je vakgebied.

Vind jouw Ideale BBL-opleiding via Baas over je eigen toekomst

Ben je klaar om de volgende stap te zetten naar een succesvolle carrière? Ontdek dan de mogelijkheden van een bbl-opleiding in de Drechtsteden via Baas over je eigen toekomst. Blader door ons uitgebreide aanbod van BBL-opleidingen, leerwerktrajecten en vacatures en vind de perfecte match voor jouw toekomst. Samen gaan we op weg naar een succesvolle en veelbelovende carrière!

Neem contact met ons op

Heb je vragen over BBL-opleidingen in de Drechtsteden of wil je meer informatie over Baas over je eigen toekomst?

Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de perfecte opleiding voor jouw toekomst.

We kijken ernaar uit om van je te horen en je te ondersteunen bij het realiseren van je carrièredoelen!

Frans de Kloe
Assistent uitvoerder bij Kuipers Infra uit Strijen
Dat je binnen iets bedenkt en het buiten maakt. Dat vind ik het leukst.
Meer inspiratieverhalen

Direct het bedrijfsleven in: kies voor een praktijkopleiding

Word BAAS over je eigen toekomst! Met welke mbo-opleiding, stage of eerste baan match jij?

Werk je graag met je handen en kun je niet wachten om met een team in een bedrijf te werken? Ga dan met een praktijkopleiding direct de arbeidsmarkt op! Je werkt en leert tegelijk, ervaart wat het is om voor een baas te werken én maakt vrienden voor het leven. Kansrijke bedrijven als GKN Fokker en IHC bieden verschillende scholingen aan.

Een greep uit de praktijkopleidingen: Allround Lasser, Allround Constructiemedewerker/Scheepsvaart en de opleiding Samenbouwer Vliegtuigbouw.

Ontdek interessante praktijkopleidingen

Verkort leerwerktraject

BBL-opleiding-bijscholing-omscholing

De meeste mbo-opleidingen duren drie of vier jaar. Toch zijn er ook opleidingen die korter duren. Dit noemen we een verkort leerwerktraject. Tijdens zo’n opleiding kan je bijvoorbeeld in tien weken een vak leren. Ideaal voor volwassenen en zij-instromers, omdat werk en leren gecombineerd worden tijdens dag- en avonduren. Wil je meer weten? Erwin boer helpt je graag verder.

Erwin Boer
Strategisch Adviseur Arbeidsmarkt regio
06 1323 5784
Of stuur mij een e-mail

Vragen over leren en werken?

Vind je het lastig om een keuze te maken voor je opleiding, stage of eerste baan? Niet gek, de keuze is nou eenmaal reuze. Wij helpen je graag bij deze belangrijke stap in je toekomst. Stuur ons een mailtje, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Neem contact op