Ga naar de inhoud

Carrièremogelijkheden mbo

Verken carrièremogelijkheden na een mbo-opleiding in de Drechtsteden

Het afronden van een mbo-opleiding is een belangrijke mijlpaal die de deur opent naar diverse carrièremogelijkheden. In de Drechtsteden, een regio bekend om zijn dynamische arbeidsmarkt en sterke educatieve instellingen, staan mbo-studenten in een unieke positie om hun carrière succesvol te starten. Of je nu interesse hebt in techniek, zorg, onderwijs, of handel, de mogelijkheden om te werken na je studie zijn uitgebreid en veelbelovend.

Het belang van carrièreplanning tijdens je mbo

Een proactieve aanpak bij het plannen van je carrière kan een significante impact hebben op je toekomst. Baas over je eigen toekomst helpt studenten en werkzoekenden in de Drechtsteden om de kansen in hun vakgebied te ontdekken en te benutten. Het platform biedt informatie over vacatures, stageplekken en leerwerktrajecten die niet alleen bij je huidige vaardigheden passen, maar je ook de kans geven om verder te groeien.

Werken in de Drechtsteden: een wereld van mogelijkheden

De regio Drechtsteden is rijk aan kansen voor pas afgestudeerde mbo-studenten. Van start-ups tot grote ondernemingen, de lokale arbeidsmarkt is divers. Sectoren zoals de maritieme industrie, gezondheidszorg en technologie zijn bijzonder actief en zoeken voortdurend naar fris talent. Werken na een mbo-opleiding in deze dynamische omgeving betekent dat je direct kunt beginnen met het toepassen van je kennis en je vaardigheden verder kunt ontwikkelen in een praktijkgerichte setting.

Leerwerktrajecten en stages: bruggen naar je carrière

Leerwerktrajecten en stages zijn cruciale stappen op het pad naar een volwaardige carrière na je mbo. Deze programma’s bieden je de kans om werkervaring op te doen terwijl je nog studeert, waardoor je een voorsprong krijgt op de arbeidsmarkt. Baas over je eigen toekomst werkt nauw samen met lokale bedrijven en instellingen om ervoor te zorgen dat deze mogelijkheden toegankelijk zijn voor jou.

Wie zijn wij? – Baas over je eigen toekomst

Baas over je eigen toekomst is hét platform dat zich inzet voor de verbinding tussen mbo-studenten, werkzoekenden, en werkgevers in de Drechtsteden. Ons doel is om te informeren, inspireren en kansen te creëren voor iedereen die klaar is voor de volgende stap. Met de steun van lokale overheden, onderwijsinstellingen en bedrijven, bevorderen wij een leven lang ontwikkelen en zorgen we dat jij als mbo-student of starter op de arbeidsmarkt de best mogelijke start krijgt.

Maak gebruik van ons netwerk

Dankzij samenwerkingen met het onderwijs, de gemeenten, het UWV, Sociale Dienst Drechtsteden en diverse bedrijven en brancheorganisaties, heeft Baas over je eigen toekomst een uitgebreid netwerk dat je kan helpen bij het vinden van de juiste baan of opleiding. Wij zijn ook trots op onze aansluiting bij de Human Capital Agenda van Zuid-Holland-Zuid, wat ons platform een sterke regionale invloed geeft.

De mbo-route: een pad vol mogelijkheden

Het volgen van een mbo-opleiding is niet slechts een onderwijskeuze; het is een strategische beslissing die leidt tot echte banen in de kernsectoren van onze economie. Het mbo biedt praktijkgerichte opleidingen die direct aansluiten op de behoeften van de arbeidsmarkt.

Of je nu kiest voor een technisch beroep, een dienstverlenende functie of een creatieve richting, het mbo bereidt je voor op een wereld waarin vaardigheden, praktische ervaring en directe toepasbaarheid centraal staan. In de Drechtsteden werken onderwijsinstellingen en bedrijven nauw samen om ervoor te zorgen dat de opleidingen actueel blijven en aansluiten bij de nieuwste ontwikkelingen in het veld.

Door de deuren van het mbo-stappen betekent kiezen voor een pad dat leidt naar zelfstandigheid en succes op de arbeidsmarkt. Elk jaar slagen duizenden studenten in de Drechtsteden, klaar om hun stempel te drukken op hun vakgebied. Baas over je eigen toekomst ondersteunt deze reis door te zorgen voor een netwerk van mogelijkheden, advies en begeleiding die nodig zijn om niet alleen een baan te vinden, maar ook een carrière op te bouwen die voldoening geeft en waarin je kunt blijven groeien.

Jouw toekomst begint hier: kies voor het mbo

Kiezen voor een mbo-opleiding is kiezen voor een toekomst waarin je praktisch en direct toepasbare vaardigheden ontwikkelt. In de Drechtsteden biedt Baas over je eigen toekomst jou de unieke kans om je carrière met deze sterke basis te starten. Door onze uitgebreide samenwerkingen en netwerken heb je toegang tot een breed scala aan kansen die perfect aansluiten bij jouw ambities en vaardigheden.

De Drechtsteden zijn een broeinest van economische en educatieve activiteit, waar elke mbo-student de mogelijkheid heeft om te schitteren in zijn of haar gekozen veld. Neem het initiatief om je eigen toekomst vorm te geven door de vele mogelijkheden die het mbo biedt te verkennen en te omarmen. Baas over je eigen toekomst staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap, van het kiezen van de juiste opleiding tot het vinden van je ideale baan.

Met de kennis en vaardigheden die je verwerft tijdens je mbo-studie, en de ondersteuning van een toegewijd platform als Baas over je eigen toekomst, is er geen limiet aan wat je kunt bereiken. Samen bouwen we aan een toekomst waarin je niet alleen succesvol bent, maar waar je ook een blijvende bijdrage levert aan de samenleving.

Ruben Verhoeve
Service monteur bij Royal IHC uit Kinderdijk
Binnen zijn en stilzitten, dat is gewoon niets voor mij.
Meer inspiratieverhalen

Neem vandaag nog het heft in eigen handen!

Wacht niet langer en begin vandaag nog met het verkennen van je carrièremogelijkheden via Baas over je eigen toekomst. Ons platform biedt je alle tools en informatie die nodig zijn om een vliegende start te maken in de arbeidsmarkt. Met een scala aan up-to-date resources, persoonlijke begeleiding en toegang tot een uitgebreid netwerk van bedrijven, zijn wij hier om je te ondersteunen bij elke stap. Ben je op op zoek naar je eerste baan, een stageplaats of wil je de overstap maken naar een nieuwe sector? Wij zijn klaar om je te helpen, je doelen te bereiken en je potentieel volledig te benutten. Start vandaag nog en zet de eerste stap naar een veelbelovende toekomst!

Neem contact met ons op

Heb je vragen over BBL-opleidingen in de Drechtsteden of wil je meer informatie over Baas over je eigen toekomst?

Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de perfecte opleiding voor jouw toekomst.

We kijken ernaar uit om van je te horen en je te ondersteunen bij het realiseren van je carrièredoelen!

Frans de Kloe
Assistent uitvoerder bij Kuipers Infra uit Strijen
Dat je binnen iets bedenkt en het buiten maakt. Dat vind ik het leukst.
Meer inspiratieverhalen

Direct het bedrijfsleven in: kies voor een praktijkopleiding

Word BAAS over je eigen toekomst! Met welke mbo-opleiding, stage of eerste baan match jij?

Werk je graag met je handen en kun je niet wachten om met een team in een bedrijf te werken? Ga dan met een praktijkopleiding direct de arbeidsmarkt op! Je werkt en leert tegelijk, ervaart wat het is om voor een baas te werken én maakt vrienden voor het leven. Kansrijke bedrijven als GKN Fokker en IHC bieden verschillende scholingen aan.

Een greep uit de praktijkopleidingen: Allround Lasser, Allround Constructiemedewerker/Scheepsvaart en de opleiding Samenbouwer Vliegtuigbouw.

Ontdek interessante praktijkopleidingen

Verkort leerwerktraject

BBL-opleiding-bijscholing-omscholing

De meeste mbo-opleidingen duren drie of vier jaar. Toch zijn er ook opleidingen die korter duren. Dit noemen we een verkort leerwerktraject. Tijdens zo’n opleiding kan je bijvoorbeeld in tien weken een vak leren. Ideaal voor volwassenen en zij-instromers, omdat werk en leren gecombineerd worden tijdens dag- en avonduren. Wil je meer weten? Erwin boer helpt je graag verder.

Erwin Boer
Strategisch Adviseur Arbeidsmarkt regio
06 1323 5784
Of stuur mij een e-mail

Vragen over leren en werken?

Vind je het lastig om een keuze te maken voor je opleiding, stage of eerste baan? Niet gek, de keuze is nou eenmaal reuze. Wij helpen je graag bij deze belangrijke stap in je toekomst. Stuur ons een mailtje, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Neem contact op