Ga naar de inhoud

Het mbo-nieuws van juni 2024

Welkom bij het mbo-nieuws van juni 2024. In deze update brengen we de belangrijkste ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen het middelbaar beroepsonderwijs onder de aandacht. Of je nu een student, docent, ouder of belangstellende bent, hier vind je een overzicht van trends, prestaties en beleidsveranderingen die deze maand hebben plaatsgevonden. Lees verder voor een informatief kijkje in de wereld van het mbo.

Nieuwe cao: loonsverhoging van bijna drie procent

10 juni 2024 

De onderwijsvakbonden en de MBO Raad zijn het eens geworden over een kortdurende en beleidsarme cao. In de cao, die loopt tot eind december, is afgesproken dat de lonen per 1 juni met 2,95 procent omhoog gaan.

Lees het gehele artikel

Op naar meer vrouwen in de metaalbewerking

Binnen de metaalbewerking zijn 15 van de 100 medewerkers vrouw waarvan 4 van de 100 in een technische functie. En dat is raar. Want binnen onze sector is net zoveel werk voor vrouwen als voor mannen. OOM wil graag dat er meer vrouwen voor de metaalbewerking kiezen.

Lees het gehele bericht

Geen wettelijk verbod op onbetaalde stages

11 juni 2024

Een voorstel om werkgevers te verbieden onbetaalde stages aan te bieden krijgt geen steun in de Tweede Kamer. Ook een petitie met 25.000 handtekeningen kan de Kamer niet overtuigen.

Lees het gehele bericht

Wordt Eppo Bruins de nieuwe minister voor het mbo?

12 juni 2024

Het voormalige Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie) is door Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) naar voren geschoven als de nieuwe minister van Onderwijs. Als onderwijswoordvoerder (2015-2021) toonde hij zich altijd een warm pleitbezorger van het mbo.

Lees het gehele artikel

Kansrijke beroepen in beeld door het UWV

27 juni 2024

Ieder jaar brengt UWV kansrijke beroepen in beeld. Ook nu de economie iets afkoelt, zijn er nog altijd honderden beroepen die goede kansen bieden voor werkzoekenden. Dat zal ook de komende jaren zo blijven, omdat de krapte op de arbeidsmarkt voorlopig nog niet weg is.

Lees het gehele bericht

 

Volg jij BAAS al op Instagram, Facebook, YouTube en LinkedIn? Wij laten jou de banen, opleidingen en andere mogelijkheden zien in de Drechtsteden.

Deel dit artikel