Ga naar de inhoud

Het mbo-nieuws van mei 2024

Mei 2024 was een maand vol betekenisvolle momenten en initiatieven binnen het mbo-onderwijs. Terwijl studenten, docenten en opleidingsbedrijven zich voorbereiden op de zomer, kwamen er diverse inspirerende verhalen en belangrijke discussies naar voren. Deze maand werd gekenmerkt door terugblikken op behaalde successen, innovatieve leerprojecten en beleidsmatige ontwikkelingen die de toekomst van het mbo beïnvloeden.

In dit nieuwsbericht belichten we de meest opmerkelijke gebeurtenissen, zoals de ervaringen van de winnaars van de Beste Praktijkopleider en Beste Leerbedrijf, de grensverleggende reis van Yuverta’s Digital Nomads, de onthulling van een standbeeld voor mbo-vakmensen, de debatten over stagevergoedingen en de dalende instroom in zorgopleidingen.

Beste Praktijkopleider en Beste Leerbedrijf blikken terug op een jaar in de schijnwerpers

06 mei 2024

Mei vorig jaar werden Martin Kant en Ilse van Beek gehuldigd op het Dit is mbo Ambassadeursgala. Martin, benoemd tot Beste Praktijkopleider 2023. Ilse, die haar Jumbo-vestiging als Beste Leerbedrijf 2023 zag uitgeroepen. Ze blikken terug op een jaar vol hoogtepunten en reflecteren op hun bijdragen aan het mbo-onderwijs.

Lees het gehele bericht

Yuverta’s Digital Nomads nominatie

09 mei 2024 

Yuverta’s innovatieve Digital Nomads-project, waarbij studenten hun schoolwerk combineren met reizen door Oost-Europa, is genomineerd voor Onderwijsteam van het jaar 2024. Deze unieke leerervaringen hebben zowel academische prestaties als persoonlijke groei bevorderd en benadrukken het belang van flexibel en locatie-onafhankelijk leren.

Lees het gehele artikel

Standbeeld voor mbo-vakmensen onthuld

14 mei 2024

Quillian Blom, de mbo-ambassadeur van vorig jaar, heeft met succes zijn missie voltooid om een standbeeld voor mbo-vakmensen op te richten. Tijdens het Ambassadeursgala werd het beeld onthuld door Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn, als symbool van trots en erkenning voor het vakmanschap in het mbo.

Lees het gehele bericht

Ambassadeursgala 2024: hoogtepunten en winnaars

15 mei 2024

Het Dit is mbo Ambassadeursgala van 2024 werd een groot succes met de onthulling van het standbeeld en de verkiezing van nieuwe ambassadeursteams. Daarnaast was er ook de uitreiking van prijzen aan de beste studenten, onderwijsteams, leerbedrijven en praktijkopleiders. Het evenement benadrukte de cruciale rol van mbo’ers in de maatschappij en zette hen in de schijnwerpers.

Lees het gehele artikel

GroenLinks-PvdA Pleit voor verbod op onbetaalde stages

22 mei 2024

GroenLinks-PvdA pleit voor een verbod op onbetaalde stages, aangezien slechts 40% van de mbo-studenten een stagevergoeding ontvangt, wat financiële problemen veroorzaakt voor veel studenten. Minister Dijkgraaf staat echter terughoudend tegenover een dergelijk verbod en wijst op lopende initiatieven en onderzoeken naar stagevergoedingen.

Lees het gehele bericht

Afname aantal studenten zorg en welzijn

23 mei 2024

Het aantal nieuwe studenten in zorg- en welzijnsopleidingen is dit studiejaar met 8% afgenomen vergeleken met twee jaar geleden. Hoewel de sector nog steeds populair is, baart deze daling zorgen gezien de voorspelde tekorten in de zorgsector. Er wordt opgeroepen tot maatregelen zoals het halveren van het collegegeld en het verbeteren van stagevergoedingen om de instroom te verhogen.

Lees het gehele artikel

Dit was het mbo-nieuws van mei 2024

Dit was het mbo-nieuws van mei 2024. De afgelopen maand heeft het mbo-onderwijs vele hoogtepunten gekend, van prijsuitreikingen en innovatieve onderwijsprojecten tot belangrijke beleidsdiscussies. De verhalen van gepassioneerde praktijkopleiders, betrokken leerbedrijven en gemotiveerde studenten hebben aangetoond hoe cruciaal het mbo is voor onze samenleving. Terwijl we vooruitkijken naar de komende maanden, blijft het belangrijk om te blijven investeren in maatwerk en innovatie, zodat het mbo-onderwijs kan blijven inspelen op de behoeften van studenten en de arbeidsmarkt.

 

Volg jij BAAS al op Instagram, Facebook, YouTube en LinkedIn? Wij laten jou de banen, opleidingen en andere mogelijkheden zien in de Drechtsteden.

Deel dit artikel