skip to Main Content

Succesverhaal van Frans, assistent uitvoerder

Frans de Kloe is assistent uitvoerder in de bouw bij Kuipers Infra. Hoe is hij daar terechtgekomen? En wat maakt dit werk zo leuk?

Het succesverhaal van Frans (19)

“Dat je binnen iets bedenkt en buiten maakt, dat vind ik het leukst. Vroeger wilde ik op de kraan werken, net als mijn vader.” Die vertelde hem om wat breder om zich heen te kijken.

“Toen is daar uitvoerder uit komen rollen. School heeft mij er wel bij geholpen. Ik heb gevraagd: ‘is er niet een opleiding voor mij, voor binnen en buiten?’ Ik ben de opleiding gaan volgen voor middenkaderfunctionaris, niveau vier.” Deze opleiding wordt aangeboden door Bouw- en Inframensen Zuid-Holland-Zuid samen met het Da Vinci college. “Eerst deed ik twee jaar BOL, dus twee jaar binnen, en daarna een combinatie van binnen en buiten.”

Eén dag per week naar school

“Het traject dat ik nu doorloop is BBL. Ik ga op maandag naar school en de rest van de week werk ik buiten. Aan de hand van mijn schoolopdrachten doe ik dat.

Mijn werk bij Kuipers Infra is echt helemaal super nu. Op maandag naar school: ze weten dat dat gewoon gebeurt en daar krijg ik alle ruimte voor.”

Fouten maken mag

Als assistent uitvoerder krijgt Frans veel ruimte om te leren in de praktijk. Fouten maken mag en hoort erbij. Uiteindelijk komt het altijd goed. “In het werk zelf krijg ik de ruimte om dingen te leren, om dingen fout te doen, wat ook wel eens gebeurt. Dat is echt helemaal super!”

Hij voelt zich mede door de sfeer erg betrokken bij zijn werk. “Ja, ik geniet echt van mijn werk, elke dag weer. Af en toe voel je je helemaal geen stageloper, maar gewoon eentje van de club.”

Met elkaar samenwerken

Elk project komt dankzij onderlinge samenwerking tot stand. Eerst binnen, daarna buiten. “Het leukste van mijn werk vind ik toch als je met elkaar bezig bent. Je bedenkt iets binnen met elkaar en buiten ga je dat uitvoeren en het wordt echt wat. Je maakt een mooi stukje werk.”

Tot slot deelt Frans hoe hij zijn toekomst ziet. “Mijn toekomst zie ik voor me als mijn school eerst afmaken en de opdrachten die daarbij horen. Daarna nog een aantal jaren meelopen, puur om ervaring op te doen.”

Een team aansturen? Word BAAS over je eigen toekomst! Bekijk hier alle succesverhalen en volg ons. Volg jij Baas over je eigen toekomst al op YouTube, Instagram, Facebook, en LinkedIn? Wij laten jou de banen, opleidingen en andere mogelijkheden zien in de Drechtsteden.

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top