Ga naar de inhoud

Ontdek jouw volgende stap in de Drechtsteden!

Dit zijn de opleidingen en carrièrestappen in de Drechtsteden in Zuid-Holland

Ben jij op zoek naar de perfecte opleiding of je volgende carrièrestap? In de Drechtsteden in Zuid-Holland zijn er talloze mogelijkheden om jouw toekomst vorm te geven. Of je nu geïnteresseerd bent in een MBO-opleiding, door wil studeren voor een HBO-diploma of wil omscholen naar een baan in een kansrijke sector: bij Baas Over Je Eigen Toekomst helpen we je om de keuzes te maken die bij jou passen. Lees verder om meer te ontdekken over studiekeuze, beroepsopleidingen, en loopbaanontwikkeling in deze dynamische regio.

Waarom kiezen voor een opleiding in de Drechtsteden in Zuid-Holland?
De Drechtsteden in Zuid-Holland bieden een breed scala aan opleidingen in kansrijke sectoren, zoals zorgopleidingen en ICT-opleidingen die je carrière een vliegende start kunnen geven. Er is veel baanzekerheid in sectoren zoals techniek, zorg en ICT. Dit is de ideale regio om je professionele vaardigheden te ontwikkelen en je carrière te starten.

Wat zijn kansrijke sectoren voor MBO-studenten?

In de Drechtsteden in Zuid-Holland zijn er verschillende sectoren die veel werkgelegenheid bieden:

  • Techniek: Denk aan opleidingen zoals elektromonteur, werktuigbouwkundige en installatietechnicus. Deze beroepen zijn zeer gewild en bieden goede doorgroeimogelijkheden.
  • Zorg: Met de toenemende vergrijzing is er een grote vraag naar zorgprofessionals. Opleidingen zoals verpleegkundige en laborant bieden uitstekende carrièremogelijkheden.
  • ICT: De ICT sector groeit snel. Opleidingen in softwareontwikkeling, cybersecurity en netwerkbeheer zijn zeer populair en bieden veel baankansen.

Voor meer informatie over deze kansrijke sectoren, bezoek onze pagina over kansrijke sectoren voor mbo-studenten.

Welke soort opleidingen zijn er?

Zit je op het vmbo of op de havo? Dan komt die mbo-opleiding steeds dichterbij. Het mbo kent twee soorten opleidingen: BOL (beroepsopleidende leerweg) en BBL (beroepsbegeleidende leerweg). Kies je voor een BOL-opleiding, dan ben je theoretischer bezig. Dat betekent dat je meer uren naar school gaat en regelmatig met je neus in de boeken zit. Valt je keuze op een BBL-keuze? Dan breng je één of twee dagen op school door en de andere dagen werk je in de praktijk.

De meeste studenten in het mbo volgen een BOL-opleiding. Ga jij voor een BBL-opleiding? Dan moet je wel zestien jaar of ouder zijn.

Hoe maak je een keuze voor de juiste opleiding of carrièrestap?
Keuzes maken over een vervolgopleiding of nieuwe carrièrestap kan knap lastig zijn. Maar wij zijn er graag om je te helpen. Zo schreven we eerder deze blog met een stappenplan om je voor te bereiden op een keuze die bij jou past. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons. Onze contactgegevens vind je onderaan deze pagina.
Serena de Visser
Leerling techniek bij GKN Fokker
Na een tijdje voelde ik niet zoveel uitdaging meer. Ik wilde meer leren en nog een diploma halen.
Meer inspiratieverhalen

Wie is Baas over je eigen toekomst?

Wij verbinden mbo-studenten, werkzoekenden en werkgevers in de Drechtsteden met elkaar. Door onze krachten te bundelen, vormen we een robuust netwerk dat niet alleen de economie versterkt, maar ook zorgt voor een stroom aan carrièremogelijkheden.

Samen bouwen we aan een duurzame toekomst, waarbij we iedereen in onze gemeenschap de middelen bieden om te groeien en te bloeien. Door te investeren in opleiding en ontwikkeling, creëren we een veerkrachtige, goed voorbereide beroepsbevolking die klaar is om de uitdagingen van morgen aan te gaan.

Doe mee aan onze missie om vooruitgang te stimuleren en een heldere toekomst te verzekeren voor iedereen in de Drechtsteden.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over BBL-opleidingen in de Drechtsteden of wil je meer informatie over Baas over je eigen toekomst?

Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de perfecte opleiding voor jouw toekomst.

We kijken ernaar uit om van je te horen en je te ondersteunen bij het realiseren van je carrièredoelen!

Direct het bedrijfsleven in: kies voor een praktijkopleiding

Word BAAS over je eigen toekomst! Met welke mbo-opleiding, stage of eerste baan match jij?

Werk je graag met je handen en kun je niet wachten om met een team in een bedrijf te werken? Ga dan met een praktijkopleiding direct de arbeidsmarkt op! Je werkt en leert tegelijk, ervaart wat het is om voor een baas te werken én maakt vrienden voor het leven. Kansrijke bedrijven als GKN Fokker en IHC bieden verschillende scholingen aan.

Een greep uit de praktijkopleidingen: Allround Lasser, Allround Constructiemedewerker/Scheepsvaart en de opleiding Samenbouwer Vliegtuigbouw.

Ontdek interessante praktijkopleidingen

Verkort leerwerktraject

BBL-opleiding-bijscholing-omscholing

De meeste mbo-opleidingen duren drie of vier jaar. Toch zijn er ook opleidingen die korter duren. Dit noemen we een verkort leerwerktraject. Tijdens zo’n opleiding kan je bijvoorbeeld in tien weken een vak leren. Ideaal voor volwassenen en zij-instromers, omdat werk en leren gecombineerd worden tijdens dag- en avonduren. Wil je meer weten? Erwin boer helpt je graag verder.

Erwin Boer
Strategisch Adviseur Arbeidsmarkt regio
06 1323 5784
Of stuur mij een e-mail

Vragen over leren en werken?

Vind je het lastig om een keuze te maken voor je opleiding, stage of eerste baan? Niet gek, de keuze is nou eenmaal reuze. Wij helpen je graag bij deze belangrijke stap in je toekomst. Stuur ons een mailtje, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Neem contact op