Ga naar de inhoud

Hoe maak je een keuze voor de juiste opleiding of carrièrestap?

Dit zijn de mogelijkheden in de Drechtsteden in Zuid-Holland

Het maken van de juiste keuze voor je opleiding of volgende carrièrestap kan overweldigend zijn. Het is heel normaal als je nog niet precies weet wat je wil, maar daarom zijn wij er om je te helpen! Hier zijn enkele stappen en tips om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

 

 

1. Identificeer je interesses en sterke punten
Begin met het identificeren van je interesses en sterke punten. Wat vind je leuk om te doen? Waar ben je goed in? Maak een lijst van activiteiten en vakken die je interesseren en waar je uitblinkt. Dit helpt je om een richting te kiezen die bij je past.2. Onderzoek de arbeidsmarkt

Doe onderzoek naar de arbeidsmarkt in de Drechtsteden en Zuid-Holland. Welke sectoren groeien? Waar is veel vraag naar? Bezoek onze pagina over kansrijke sectoren voor mbo-studenten voor meer informatie over welke beroepen en opleidingen veel werkgelegenheid bieden, zoals techniek, zorg en ICT. Hier kun je ook ontdekken welke technische opleidingen, zorgopleidingen en ICT opleidingen je kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

 

3. Praat met professionals en opleidingen

Kijk naar de verschillende opleidingsopties die beschikbaar zijn in jouw interessegebied. Bezoek open dagen van hogescholen en universiteiten in Zuid-Holland, bekijk online cursussen, en vergelijk verschillende programma’s. Denk aan populaire MBO opleidingen en HBO studies die aansluiten bij je interesses en de vraag op de arbeidsmarkt. Omscholing naar kansrijke sectoren zoals techniek en zorg kan ook een goede optie zijn als je een carrièreswitch overweegt.

Netwerken is ook een krachtige tool. Praat met professionals in de sectoren die je interesseren. Vraag hen naar hun ervaringen, de voor- en nadelen van hun beroep, en welke opleidingen zij hebben gevolgd. Dit kan je waardevolle inzichten geven en je helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze. Overweeg ook om deel te nemen aan netwerkevenementen en seminars in de Drechtsteden in Zuid-Holland om je netwerk uit te breiden.

Bekijk vooral onze eventkalender om in contact te komen de mensen in sectoren die jou interesseren!

4. Laat je inspireren

Wat is er waardevoller dan échte verhalen van échte mensen? Dat bedoelen we! Op deze pagina delen we inspiratieverhalen van mensen zoals jij. Waarom doen ze wat ze doen? 
En wat maakt dat ze met een glimlach aan hun school-, stage- of werkdag beginnen? Van leren naar inspireren en inspireren door te leren: het is maar net hoe je het bekijkt, maar beide kloppen als een bus. Beleef een werkdag door de ogen van een ander en ontdek of één van de beroepen iets voor jou is!

Wie is Baas over je eigen toekomst?

Wij verbinden mbo-studenten, werkzoekenden en werkgevers in de Drechtsteden met elkaar. Door onze krachten te bundelen, vormen we een robuust netwerk dat niet alleen de economie versterkt, maar ook zorgt voor een stroom aan carrièremogelijkheden.

Samen bouwen we aan een duurzame toekomst, waarbij we iedereen in onze gemeenschap de middelen bieden om te groeien en te bloeien. Door te investeren in opleiding en ontwikkeling, creëren we een veerkrachtige, goed voorbereide beroepsbevolking die klaar is om de uitdagingen van morgen aan te gaan.

Doe mee aan onze missie om vooruitgang te stimuleren en een heldere toekomst te verzekeren voor iedereen in de Drechtsteden.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over BBL-opleidingen in de Drechtsteden of wil je meer informatie over Baas over je eigen toekomst?

Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de perfecte opleiding voor jouw toekomst.

We kijken ernaar uit om van je te horen en je te ondersteunen bij het realiseren van je carrièredoelen!

Verkort leerwerktraject

BBL-opleiding-bijscholing-omscholing

De meeste mbo-opleidingen duren drie of vier jaar. Toch zijn er ook opleidingen die korter duren. Dit noemen we een verkort leerwerktraject. Tijdens zo’n opleiding kan je bijvoorbeeld in tien weken een vak leren. Ideaal voor volwassenen en zij-instromers, omdat werk en leren gecombineerd worden tijdens dag- en avonduren. Wil je meer weten? Erwin boer helpt je graag verder.

Erwin Boer
Strategisch Adviseur Arbeidsmarkt regio
06 1323 5784
Of stuur mij een e-mail

Vragen over leren en werken?

Vind je het lastig om een keuze te maken voor je opleiding, stage of eerste baan? Niet gek, de keuze is nou eenmaal reuze. Wij helpen je graag bij deze belangrijke stap in je toekomst. Stuur ons een mailtje, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Neem contact op