skip to Main Content

De Makers van Morgen: inspirerende verhalen over techniek

De helden van de technieksector staan centraal op het nieuwe platform De Makers van Morgen van Techniek Nederland. Hier worden verhalen verteld van de vakmensen en ondernemers in de techniek. Denk aan civiele techniek, installatietechniek, constructietechniek en meer.

Waarom een platform over techniek?

Technische vakmensen hebben oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken in Nederland. Die oplossingen mogen gezien worden! Ook in de Drechtsteden is de techniek volop aanwezig en zijn vele bedrijven elke dag actief in de techniek. Zij staan te springen om mbo-talent.

Doekle Terpstra is de voorzitter van Techniek Nederland en initiatiefnemer van het platform. “Ik snap er echt helemaal niets van dat we daar zo bescheiden mee omgaan,” zegt hij. “We laten de geweldige prestaties zien die onze leden dagelijks leveren.

Wat kun je allemaal vinden op De Makers van Morgen?

Op De Makers van Morgen worden allerlei verhalen verteld en updates gedeeld over de sector:

  • Werken in de techniek. De sector staat voor prachtig en belangrijk werk. Zonder techniek staat eigenlijk alles stil. De energietransitie, klimaatdoelen, alledaagse oplossingen: ze vragen om techniek. En daarmee om allerlei vakmensen, waaronder ook veel mbo-talent. Werven, opleiden, trainen en behouden van goed personeel is heel belangrijk. Hier lees je er meer over.
  • Marktontwikkelingen. Alle grote thema’s en ontwikkelingen in de markt en samenleving waarbij techniek een rol speelt komen voorbij op De Makers van Morgen. Veranderingen, trends, de beweging van de sector, nieuwe technologie en innovaties en hun invloed op de wereld: alles komt aan bod. Want dat betekent veel voor de rol van technisch specialisten en praktijkmensen.
  • Opinie. Techniek is een sector met heel veel mensen, meningen en ideeën! Ze houden elkaar scherp en helpen de sector vooruit. Laat je prikkelen door de opinies die worden gepubliceerd. Werk je zelf ook in de techniek en wil je je idee of opinie delen? Doe mee!
  • Ondernemen. Ondernemen in de sector, of je nu zzp’er of dga bent, brengt veel uitdagingen met zich mee. Je moet overal aan denken: acquisitie, inkoop, verkoop, planning, organisatie, materieel, administratie, subsidies, personeel en meer. Je leest op het platform over best practices, tips en inspirerende voorbeelden.
  • Pionieren. Als eerste een nieuwe stap zetten, uitvinden, op welke schaal dan ook. Met liefde voor de techniek. Laat je inspireren door de pioniers en pionierende projecten via De Makers van Morgen.
  • Podcast. Sommige artikelen en interviews zijn ook te beluisteren!

Werk je in de techniek? Wil je in de techniek werken? Volg dan De Makers van Morgen.

Blijf je graag op de hoogte van dit soort handige weetjes, leuke banen, opleidingen en events in de Drechtsteden? Volg Baas Over Je Eigen Toekomst dan op sociale media! Volg ons op LinkedIn, Instagram en Facebook!

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top