skip to Main Content

Drecht Cities Young Professionals voor jou

Ben je een jonge werkende in de Drechtsteden? Kijk dan eens naar Drecht Cities Young Professionals, hét programma voor jonge werkenden in de Drechtsteden. Doe mee aan challenges bij verschillende bedrijven in de regio.

Als jong talent ben je van grote waarde voor de Drechtsteden en het bedrijfsleven in de regio. Daarom is het belangrijk dat je alle kansen krijgt om je in en rondom Dordrecht professioneel te blijven ontwikkelen. Dit is waarom de Economic Development Board samen met regionale bedrijven het programma Drecht Cities Young Professionals is gestart. Het programma daagt jou uit om oplossingen te vinden voor vragen uit de praktijk.

Is dit programma ook wat voor jou? Bekijk deze video.

Wat kun je doen in het DCYP-programma?

Een team dat bestaat uit verschillende bedrijven, de overheid en het onderwijs organiseert jaarlijks challenges, events en ambassadeurschap. Als jonge professional (tot 35 jaar oud) ga je aan de slag met een bestaande challenge binnen een regionaal bedrijf dat bij het programma is aangesloten. Je vindt binnen acht werkdagen innovatieve oplossingen. Dat doe je onder begeleiding van iemand uit het bedrijf (een business owner) en een projectcoach.

Je gaat werken aan heel verschillende challenges. Een paar eerdere voorbeelden:

  • Aquaculture 2050 – Voor de offshore vissenkweek (fish farming) focuste een team op het energieverbruik van het schip Aquabarge. Voor Heerema ontwikkelden zij een model om de ideale locatie voor het schip te berekenen.
  • Stretching the Future – Voor het groeiende GKN Fokker in Papendrecht ontwierp een ambitieus team van elf young professionals een nieuwe faciliteit in Virtual Reality. (Wist je trouwens dat zij honderden banen beschikbaar hebben? Er zit van alles bij. Houd je van techniek, kijk dan zeker hier en misschien werk jij binnenkort bij GKN Fokker.)
  • Clean Rib – Deze challenge van TeamNL Zeilen, waarvoor jong talent uit verschillende organisaties samenwerkte, resulteerde in een duurzaam ontwerp van een coachboot op waterstof voor het internationale topzeilen en andere markten.

Doe je mee? Je kunt je als bedrijf of als professional (vanuit een bedrijf) hier inschrijven. Ook voor senior professionals is dit programma interessant, bijvoorbeeld als coach of opdrachtgever.

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top