skip to Main Content

Een terugblik op de coronapandemie: van nadenken tot carrièreswitch

Wat heeft de coronapandemie betekend voor jou als werknemer of student? Voor niemand is alles hetzelfde gebleven in de afgelopen twee jaar. Nu de laatste maatregelen worden opgeheven blik ik graag terug.

Mijn carrièreswitch tijdens de coronapandemie

Voor mij is er tijdens de coronapandemie veel veranderd. Ik vond meer ruimte om na te denken over hoe ik mij verder wilde ontwikkelen aantal jaar als huidspecialist en sportmasseur gewerkt te hebben, ging ik op zoek naar een coach. Deze coach is mij gaan begeleiden naar mijn nieuwe richting: communicatie en sales.

Hoe ziet die switch er voor mij uit? Ik ben gestart als trainee retailmanagement bij een van de grootste woonwinkels in Nederland. Als trainee loop ik mee op verschillende afdelingen: het eerste halfjaar als verkoopadviseur en daarna een halfjaar op het hoofdkantoor. Vervolgens volg ik nog een leiderschapstraining van een jaar.

Ik ben blij met mijn carrièreswitch. Natuurlijk had ik ook wat belemmerende gedachten. Ik dacht bijvoorbeeld dat ik mijn kennis en vaardigheden uit de wellnessbranche zou weggooien. Maar dat is niet zo! Die kennis kan ik juist heel mooi gebruiken in mijn nieuwe baan. En ik denk dat dit ook voor jouw carrièreswitch zo kan zijn.

Blijven of veranderen?

Sommigen van jullie hebben dezelfde baan of opleiding gehouden tijdens de pandemie. Soms even onder andere omstandigheden: misschien moest je ineens meer van huis uit leren of werken. Voor anderen onder jullie zijn de afgelopen twee jaar misschien lastiger geweest. In de zorg maakte je mogelijk vele overuren. Of je kon juist weinig doen, zoals in de evenementenbranche. Sommige bedrijven gingen failliet door de crisis. En zo hebben ook sectoren zoals de metaal en techniek, bouw en infra, transport en logistiek, binnenvaart en ICT voor hun eigen uitdagingen gestaan. Zij hebben vele vacatures te vullen. Volop kansen voor jou!

Zulke veranderingen bieden ook een kans om te kijken naar wat je nou echt leuk vindt en waar je een passie voor hebt. Want nog steeds zijn er vele vacatures voor jou, vaak met de mogelijkheid om tegelijk te leren en te werken! Overstappen is daardoor aantrekkelijk. Kijk bijvoorbeeld eens naar de leerwerkvacatures in de transport en logistiek.

Ook als scholier of student heb je het misschien lastig gehad. Voor jou zijn er veel mogelijkheden in de regio. Kijk naar wat je leuk vindt hoe je daar kunt komen. Zorg dat je een heel leuke stage krijgt. Misschien krijg je daardoor je eerste baan, net als ik. Of je kunt gaan leren en werken tegelijk, bijvoorbeeld in de binnenvaart.

Wat zijn jouw ervaringen van de afgelopen twee jaar?

Ik ben heel benieuwd of jij ook een carrière- of opleidingsswitch hebt gemaakt de afgelopen twee jaar, of dit overweegt. Weet je al wat je zou willen doen? Natuurlijk hoop ik jou daar verder mee te kunnen helpen.

Heb je een vraag of wil je een ervaring delen? Laat dan hieronder je reactie achter. Volg je BAAS al op Instagram, Facebook, YouTube en LinkedIn? Ook daar kun je reageren.

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top