Ga naar hoofdinhoud

In deze mbo-beroepen in de zorg zijn veel baankansen

Er zijn veel zorgbanen beschikbaar. In de Drechtsteden zijn daarin veel mogelijkheden voor jou. Wij delen hier 7 zorgberoepen voor jou. Hoe maak je in de regio de (over)stap naar werk in de zorg? En wat voor mbo-beroepen zijn er zoal in de zorg?

Beginnen in de zorg

Het kan zijn dat je al een mbo-opleiding hebt gevolgd om in de zorg te kunnen gaan werken. Als dat nog niet zo is, kun je in de regio Dordrecht goed terecht bij de zorgopleidingen van het Da Vinci College. Omdat er zoveel banen beschikbaar zijn, zijn er ook mogelijkheden om in te stromen vanuit een andere achtergrond. Je gaat dan leren en werken tegelijk. In de Drechtsteden is er bijvoorbeeld het versnelde zij-instroomtraject voor Verzorgende IG van Zorgtalent. In 1,5 jaar word je dan verzorgende IG. Ook kan je in 4 maanden Verzorgende basis worden.

Dit zijn 7 interessante zorgberoepen voor jou:

1. Ambulancemedewerker

Als ambulancechauffeur vervoer je patiënten snel en veilig van en haar het ziekenhuis. Je bent ook vaak de eerste hulpverlener. De ambulanceverpleegkundige verzorgt de patiënt tijdens het vervoer.

2. Apothekersassistent

Hebben mensen een recept voor een geneesmiddel mee via de huisarts? Als apothekersassistent geef je geneesmiddelen mee en geef je de gebruikers voorlichting over het correct gebruik ervan. Je werkt samen met de apotheker, collega-assistenten en bezorgers.

3. Doktersassistent

Doktersassistent zijn is een veelzijdig beroep. Je voert zelfstandig medisch-technische taken uit zoals verbinden, hechten en injecteren. Ook informeer en adviseer je en verzorg je de administratie.

4. Verpleegkundige

Je verleent als verpleegkundige dagelijks zorg aan mensen die dat nodig hebben. Dat kunnen mensen zijn met lichamelijke of verstandelijke beperkingen, chronisch zieken, ouderen en (pasgeboren) kinderen. Je geeft bijvoorbeeld injecties en stelt verpleeg- en ondersteuningsplannen op. Ook andere specialisaties zijn mogelijk. Als dialyseverpleegkundige help je specifiek mensen van wie de nieren niet of niet goed meer werken.

5. Verzorgende

Je verzorgt ouderen, zieken of mensen met een lichamelijke beperking. Je ondersteunt hen bij hun persoonlijke verzorging en verpleging en bij het zinvol invullen van de dag. Dankzij jou kunnen bewoners in verzorgings- en verpleeghuizen zo zelfstandig mogelijk functioneren. En in de thuiszorg ondersteun je mensen in hun eigen omgeving.

6. Woonbegeleider

Als woonbegeleider in de gehandicaptenzorg bied je mensen met een lichamelijke of verstandelijke begeleiding zoveel mogelijk zelfstandig woongenot. In de maatschappelijke opvang ben je als woonbegeleider degene die bewoners helpt om zelfstandig te gaan wonen en hun leven weer op te pakken. Ook in de psychiatrie kun je als woonbegeleider werken.

7. Instellingskok

Personeel en patiënten in ziekenhuizen en andere instellingen eten doorgaans ter plaatse. Jij zorgt voor de maaltijdvoorziening in de eigen keuken van de instelling. Dus ook met een culinaire achtergrond kun je in de zorg gaan werken!

Nog meer beroepen in de zorg!

Er zijn meer mbo-beroepen in de zorg dan je misschien denkt. Hier vind je zelfs nog meer beroepen. Kortom, de zorgwereld ligt voor je open. We wensen je veel plezier en succes met jouw volgende stap! Vergeet niet deze toffe werkgevers in de Drechtsteden te bekijken.

Wil jij niks missen als mbo-talent of werkzoekende? Volg BAAS dan op Instagram, Facebook, YouTube en LinkedIn. Wij laten jou de banen, opleidingen en andere mogelijkheden zien in de Drechtsteden.

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top