skip to Main Content

Samen op naar werk na corona

Sinds kort kunnen mensen die sinds de coronacrisis hun baan kwijt zijn en moeite hebben om zelf nieuw werk te vinden, terecht bij alle 35 regionale mobiliteitsteams in Nederland. De eerste teams zijn afgelopen jaar al gestart. Samen zijn ze verder opgebouwd tot een landelijk dekkend netwerk. In Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam vervult KICKSTART Drechtsteden deze rol.

Wat doet een mobiliteitsteam?

De regionale mobiliteitsteams zijn samenwerkingsverbanden tussen de gemeenten, het UWV, onderwijs, SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven), vakbonden en werkgeversorganisaties. In de Drechtsteden helpt KICKSTART werkzoekenden gericht aan het werk via intensieve begeleiding, coaching, scholing en praktijkleren.

Vanwege de coronacrisis komen veel mensen in onzekerheid te zitten. Misschien is het ergste voorbij, want er kan en mag steeds meer. Maar dan nog heeft de coronacrisis langdurige gevolgen voor de arbeidsmarkt. Het mobiliteitsteam zorgt daarom voor een aanvullend sociaal pakket.

KICKSTART Drechtsteden werkt voor jou

Het mobiliteitsteam KICKSTART Drechtsteden werkt voor jou als:

  • Werknemer. Je krijgt inzicht in je loopbaanperspectief en arbeidsmarktpositie. Je wordt begeleid van werk naar werk. Bij een carri√®reswitch vind je de juiste om- en bijscholing.
  • Starter op de arbeidsmarkt. Je wordt als afgestudeerde of afstuderende MBO’er begeleid naar een kansrijke baan die bij jou past. Ook omscholing is mogelijk. Je komt in contact met regionale werkgevers die jou graag verwelkomen.
  • Zelfstandig ondernemer. Je krijgt inzicht in je arbeidsmarktpositie en vernieuwt je loopbaanperspectief. Als je weer in loondienst zou willen, wordt je daarbij begeleid.
  • Werkgever. Je versterkt je zakelijke netwerk met bedrijven die een overschot dan wel een tekort aan personeel hebben. Je krijgt advies over arbeidsjuridische zaken zoals in- en uitleenconstructies.

Neem dus meteen contact op met KICKSTART als je hun gratis hulp wel kunt gebruiken!

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top