skip to Main Content

Succesverhaal van Albert, grondwerker en timmerman

Albert Kersten is grondwerker en timmerman bij Kuipers Infra. Hoe is hij daar terechtgekomen? En wat maakt dit werk zo leuk?

Het succesverhaal van Albert (22)

“Ik ben gewoon hartstikke dankbaar dat Kuipers mij deze kans heeft gegeven. Ik kan dat niet beschrijven, eigenlijk. Het is goud, meer dan goud.

In mijn verleden is het gewoon fout gegaan op school. Door mijn alcohol- en drugsverslaving raakte ik het criminele pad op en daardoor steeds verder in de knoei. Toen het balletje echt op was en ik zelf ook op was heb ik de keuze gemaakt om mezelf op te laten nemen, professionele hulp gezocht.”

Terug op het rechte pad

“Toen ik nog in de kliniek zat heb ik hier gesolliciteerd bij Kuipers Infra. Toen ben ik aangenomen.”

Alex werd aangenomen als grondwerker en leerling timmerman. Hij wordt begeleid door zijn leermeester Peter Mouthaan. “Hij leert mij alle kneepjes van het vak.”

“Trots als ik was ben ik begonnen. Alleen vier weken later is het weer compleet fout gegaan. Ik heb ontslag genomen. Toen hebben we afgesproken dat als ik terug zou komen, gezond en alles op de rit, dan zouden ze me helpen om weer alles op te bouwen.”

Hard aan mezelf werken

“Na die tweede kans ben ik gewoon heel hard aan mezelf gaan werken. Zij hebben ook laten zien dat ze willen investeren in mij en hebben mij een opleiding aangeboden. En ja, nu sta ik hier!

Vier dagen in de week werk ik, één dag ik de week ga ik naar school. Ik volg de opleiding tot vakman grond- en watertechniek, niveau twee.”

Ik leer veel in de praktijk

“Op school heb ik het hartstikke naar mijn zin. Ik leer veel wat ik ook kan uitvoeren in de praktijk en dat merk ik gewoon heel goed.

Toen ik hier binnenkwam kon ik nog een schijf in een slijpschijf vervangen. Ik had nog geen zaag aangeraakt. En nu ik zoiets kan leren, ja, dat is prachtig.”

Met je handen werken? Word BAAS over je eigen toekomst! Bekijk hier alle succesverhalen en volg ons. Volg jij Baas over je eigen toekomst al op YouTube, Instagram, Facebook, en LinkedIn? Wij laten jou de banen, opleidingen en andere mogelijkheden zien in de Drechtsteden.

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top