skip to Main Content

Succesverhaal van Alex, facilitair medewerker sportaccommodaties

Alex Verweij is facilitair medewerker sportaccommodaties bij Gemeente Dordrecht. Hoe is hij daar terechtgekomen? En wat maakt dit werk zo leuk?

Het succesverhaal van Alex (21)

“Ik vind mijn werk heel leuk omdat het heel vrij, heel fijn is om gewoon in de natuur te werken.

Ik ben gestopt met school. Een kantoorbaan zou voor mij niets zijn. Toen ben ik bij de groenvoorziening van de golfbaan terechtgekomen. Daar heb ik twee jaar gezeten. Toen ben ik erachter gekomen dat ik het groen toch heel erg leuk vind om te doen.”

Werken en leren in een mbo-leertraject

“Ik zag een vacature openstaan van de Gemeente Dordrecht en ik dacht: dat is een kans die ik niet kan missen. Dus die heb ik gelijk gepakt.”

Alex werd aangenomen als facilitair medewerker sportaccommodaties. Hij wordt begeleid door zijn leidinggevende Ronald Boshamer.

“Toen ik hier gesolliciteerd had en ben aangenomen voelde ik me gelijk op mijn plek. Ik kreeg ook na een maand een opleiding aangeboden. Dat is via het mbo-leertraject van de gemeente Dordrecht.”

Mijn leertraject bij Gemeente Dordrecht

“Mijn opleiding is eens in de maand, dan komen we bij elkaar om opdrachten te bespreken. Heel fijn om gewoon samen met andere mensen die de opleiding volgen alles te bespreken en van elkaar te leren.

Het leertraject bevalt mij heel goed. Het is heel fijn om daaraan mee te doen. Het programma biedt mij heel veel zelfontwikkeling. Heel veel kennis die ik eerder nog niet had.”

Afwisselend werk

“De werkzaamheden die ik allemaal doe zijn heel erg breed. Je kan van handwerk, van snoeien naar grasmaaien, naar grondbewerking, bestraten, kunstgras…

Ik zie mijn toekomst bij gemeente Dordrecht, want het is gewoon zo’n fijne werkgever en zo’n fijne baan.”

Met je handen werken? Word BAAS over je eigen toekomst! Bekijk hier alle succesverhalen en volg ons. Volg jij Baas over je eigen toekomst al op YouTube, Instagram, Facebook, en LinkedIn? Wij laten jou de banen, opleidingen en andere mogelijkheden zien in de Drechtsteden.

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top