skip to Main Content

Vrouw? Kom werken in de techniek!

Ook in deze tijd spelen beroepsbeelden en genderrollen nog een rol bij het kiezen van een vak of opleiding. Bijvoorbeeld voor beroepen in de techniek en technologie. Als kind kun je al op jonge leeftijd een vak of beroepsrichting voor jezelf uitsluiten omdat je jezelf daar niet mee kunt identificeren. Maar klopt dat wel? En wat voor gevolgen heeft dat?

Als vrouw kiezen voor bètatechnische opleidingen en beroepen

Als je een bepaalde opleiding of vakrichting al vroeg uitsluit, ga je die ook niet meer verkennen als mogelijkheid. Maar hoe kan dat? Het beroepsbeeld ontstaat al jong. Denk bijvoorbeeld aan dat het ‘voor jongens’ zou zijn om bouwvakker te worden. Bedenk eens: gaf je zelf aan, toen jou op de basisschool werd gevraagd wat je later wilde worden?

Techniekpact heeft onderzocht hoe vaak vrouwen en mannen kiezen voor technische vakkenpakketten en opleidingen. Ook keken ze naar welke trends er zijn op de arbeidsmarkt. Dat heeft geresulteerd in een overzichtelijke factsheet. Wij vatten de belangrijkste landelijke trends voor mbo-talent hier graag voor je samen.

Vrouwen en mannen in technische beroepsopleidingen

Op het vmbo is het verschil tussen jongens en meisjes erg groot. Meisjes kiezen minder vaak voor een technisch vmbo-profiel.

  • Vmbo basis, kader of gemengd: Slechts 5% van de meisjes kiest een technisch profiel als ze vmbo basis, kader of gemengde leerweg doen, tegenover 33% van de jongens.
  • Vmbo theoretisch: Voor de theoretische leerweg is dit 28% van de meisjes tegenover 49% van de jongens.

Als vrouwen een technische vmbo-opleiding hebben gedaan, kiezen ze minder vaak voor een technisch vervolg op het mbo. De afgelopen 10 jaar is dit nauwelijks veranderd.

  • Na het technisch vmbo: 46% van de vrouwen versus 79% van de mannen kiest voor een technische mbo-richting nadat ze technische vmbo-richting hebben gedaan.
  • Balans op het technisch mbo: 8% van alle vrouwen en 46% van alle mannen op het mbo volgt daar een technische richting.

Vrouwen en mannen in technische beroepen

Over het algemeen leidt een grotere diversiteit bij bedrijven tot meer innovatie, creativiteit en betere bedrijfsresultaten. Ook kan iedereen zo hun talenten optimaal ontwikkelen. Gelijke kansen zijn belangrijk. Daarvoor moeten er geen stereotypes zijn, bijvoorbeeld ‘dat vrouwen niet goed zijn in techniek en wiskunde’. Zo zullen vrouwen zich niet thuis voelen in een technische organisatie.

  • Technische beroepen worden voor 14% (226.000 banen) door vrouwen vervuld en 86% (1.347.000) door mannen. De afgelopen 10 jaar is het aandeel vrouwen met een kleine 3% gestegen.
  • Na een technische opleiding komt 17% van de vrouwen en 43% van de mannen ook echt in een technische sector te werken. Dus ook na het technisch mbo stromen vrouwen uit naar een andere sector.
  • De bouw heeft het laagste aandeel vrouwen in technische beroepen: slechts 2%. Voor de metaal is dat 6%. Een andere kansrijke sector, de ICT, heeft 12% vrouwen in dienst.
  • Deze beroepen komen voor in de top-15 beroepen waarin mannen werken, maar niet waarin vrouwen werken: software- en applicatieontwikkelaar, ingenieur (geen elektrotechniek), elektriciens en elektronicamonteurs, technici bouwkunde en natuur en timmerlieden.
  • In deze beroepen vind je slechts tussen de 0 en 2% vrouwen (oplopend): bouwarbeiders afbouw, loodgieters en pijpfitters, elektrotechnisch ingenieurs, timmerlieden, automonteurs, machinemonteurs en elektriciens en elektronicamonteurs.

Als technische werkgever vrouwen aantrekken

Op welke manier trek je als technische werkgever vrouwen aan? Hoe ziet bijvoorbeeld het beeldwerk bij jouw vacatures eruit? Waar zoek jij naar nieuwe medewerkers? En als je vrouwen in dienst hebt, hoe zorg je er dan voor dat ze blijven en zich prettig voelen in je bedrijfscultuur? Dat zijn zaken om over na te denken en bewust mee bezig te blijven.

Kijk ook eens naar Vrouwen in de Techniek voor wat je als werkgever kunt doen. Vrouwen in je bedrijf kunnen zich hier ook bij aansluiten en hier een waardevol netwerk vinden. Diverse technische partners van BAAS hebben ook gepubliceerd over vrouwen in de techniek. Kijk voor wat je nog meer kunt doen bijvoorbeeld naar Bouwend Nederland, Wij Techniek, Techniek Nederland en de Metaalunie.

Wij delen graag technische beroepen, regelingen en kansen met je via onze website en sociale media. Volg ons op LinkedIn, Instagram en Facebook!

Vorig artikel
Volgend artikel

Volg BAAS op
social media

Back To Top